Alenemor ber om julegaver til barna på Finn

- Det var absolutt siste utvei. Man gjør ikke dette for moro skyld.

Alenemoren er så desperat at hun etterlyser gaver til barna på nett.
Alenemoren er så desperat at hun etterlyser gaver til barna på nett. Foto: Colourbox/skjermdump finn.no
Publisert

BUSKERUD (Drammens Tidende): Julerushet er i gang på kjøpesentrene, men ikke alle har råd til å være med på kjøpefesten. En alenemor til tre på Modum har lagt ut en annonse på finn.no hvor hun forteller at hun ikke har råd til julegaver til barna, og spør om noen kan hjelpe dem.

- Det har vært mange tunge år, med mye sykdom og altfor mye motgang, så Jeg syns virkelig at de fantastiske jentene mine hadde fortjent en god jul nå, med både julegodis, juletre og med pakker under treet, skriver hun håpefullt i annonsen.

På ønskelista til barna står blant annet klær, sko, sminke, telefon, PC, spill, tegnesaker, rattkjelke og slalåmutstyr.

- Nedverdigende

- Det var absolutt siste utvei. Man gjør ikke dette for moro skyld, sier moren som hadde store kvaler før hun la ut annonsen. I flere uker hadde hun annonsen i hodet før hun la den ut.

- Jeg hørte om noen som gjorde det i fjor. Jeg håpet at jeg ikke trengte å gjøre noe slikt, men så mistet jeg støtten til eldstejenta som ble 18. Regningene hopet seg opp, og jeg begynte å tenke på hvordan jeg skulle klare jula. Jula i fjor hadde vi ingen ting, og det er den verste jula jeg har hatt, forteller moren. Til slutt svelget hun stoltheten.

-Jeg har bestandig vært stolt og skal klare alt. Det å svelge stoltheten var nedverdigende, forteller hun til Drammens Tidende

Masse henvendelser

Fredag la hun ut annonsen, og siden har henvendelsene strømmet inn. Mange har også delt annonsen på sosiale medier.

-Jeg har fått tilbud klær og telefon til den yngste. Jeg hadde ikke ventet sånn respons. Jeg er glad for alt det positive. Det er godt å få støttemeldinger, forteller moren. Men ikke alle henvendelsene er positive. Hun har også fått mange negative meldinger. Det er ikke like hyggelig.

- Det ødelegger litt. Jeg blir litt småirritert, sier moren. Hun angrer likevel ikke på at hun la ut annonsen.

-Jeg tror jeg begynner å glede meg til jul, sier hun optimistisk.

Les flere saker hos Drammens Tidende.

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2015.

Les også