Albert Åberg termos

Albert Åberg

Best av termosene med barnemotiv.

BARNEVENNLIG: Albert Åberg er best av termosene med spesielt barnevennlig motiv.
BARNEVENNLIG: Albert Åberg er best av termosene med spesielt barnevennlig motiv. Foto: Petter Berg HM Foto
Publisert Oppdatert

Den velkjente og folkekjære tegnebok-antihelten Albert Åberg pryder denne grønne termosen. Et kjært møte for mange barn, men holder termosen også på innsiden?

Gjennomsnittlig varm

Varmetapet er bedømt helt likt av alle familietesterne - Albert Åberg-termosen er på snittet, eller litt bedre. I den redaksjonelle testen fikk denne termosen dårligst resultat etter en time (9,0 grader varmetap) og nest dårligst etter tre timer (18,5 grader). I de lange varmetap-testene gjør den det faktisk bedre og ligger omtrent på gjennomsnittet.

Albert-termosen hadde et stort sprik i lekkasjetesten, fordi en av testerne opplevde mye lekkasje under aktiv testing. En annen erfarte at termosen lekket etter fall. Men tre av testerne hadde ingen lekkasje i det hele tatt og ga den terningkast 6 i denne deltesten.

Vanskelig å komme til

Albert Åberg har samme type topp som Blafre og Aanonsen. Disse toppene har en trykknapp i midten, med en bunndel som slår ned når termosen åpnes for heling. Væsken passer gjennom toppen på vei ut.

Derfor byr disse toppene på de samme utfordringene når de skal vaskes. Det kan være vanskelig å komme til der hvor det lettest sitter igjen rester av væske, som kakao eller saft.

Vi har også opplevd at gummiringen, som må tas av ved grundig vask, kan være vanskelig å få på igjen riktig, som er viktig for at termosen skal holde seg tett.

Snitt på rengjøringstesten: 3,6.

God i bruk

"Termosen skiller seg ut med å ha farge og dekor, noe minstemann her satte stor pris på (samme med Blafre). Den er enkel å holde og lett å åpne, heller fint uten å søle", skriver en av familietesterne.

En annen skriver at 3-åringen slet med å åpne denne, og at dette var felles for alle termosene med slik topp. Snittkarakter på brukervennlighet: 4,4.

Falltestene ga bulker hos tre av testerne, en opplevede at plastdekket skallet litt av da den falt på grus. Snittkarakter på slitasjetesten: 3,8.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning