15 grunner til at vi elsker pappaer

Til alle dere fine menn.

Foto: Colourbox/Illustrasjon
Publisert

(SIDE2):I morgen, søndag, er det farsdag - dagen hvor det skal gjøres stas på fedre.

Vi tok en spørrerunde i redaksjonen, for å finne ut hvorfor vi er så glad i våre egne fedre, og pappaene til våre barn.

Her er svarene, og 15 grunner til at vi skal feire farsdagen:

- Jeg er glad i pappa fordi han er så tålmodig og snill. Med tre døtre må man kanskje være tålmodig, men jeg har alltid beundret pappa som i 15 år måtte pusse tennene sine på vaskerommet fordi det aldri var ledig på badet. Alltid smilende og blid, selv når det var kaotiske tilstander i huset.

Foto: Colourbox/illustrasjon

- Jeg er glad i pappa fordi han da jeg gjorde det slutt med min første kjæreste sa: «Jaja, det kommer nok mange etter ham.» Jeg var 18 år og trodde ikke helt på ham. Heldigvis fikk han rett.

- Jeg er glad i pappa fordi da jeg skulle reise på backpacking som 19-åring hadde han selvforsvarkurs med meg på kjøkkengulvet. Jeg husker spesielt da han sa: «Også sparker du. Et skikkelig ballespark. Hardt som faen.»

- Når jeg sitter sammen med pappa og ser vintersport på TV, da har vi en slags komplett tosomhet. Ingen trenger å si noe. Vi bare vet!

- Fordi når jeg tror han ikke har fått med seg et ord av hva jeg har sagt siden september, viser det seg at han allikevel husker at jeg snakket om en veske jeg ønsket meg for to måneder siden, og klinker til og legger akkurat den veska under juletreet.

- Jeg elsker pappa fordi han – på tross av den litt harde og kravstore væremåten – er han den som står på trappa og gråter når man reiser hjem etter å ha vært der på jule- eller påskeferie.

- Jeg elsker pappa’n min fordi han er et fantastisk menneske, som alltid stiller opp og gjør så godt han kan, som gjør som han sier, ikke bare preker.

Foto: Colourbox/Illustrasjon

- Jeg elsker pappa fordi han var den som i sin tid truet med å stå med hagla klar, dersom tenåringsdatteren hans møtte på fæle fyrer.

- Jeg elsker pappa fordi han nekter å bytte inn bilen i en glinsende SUV eller går i fancy dresser, selv om han fint hadde hatt råd – i stedet kjører han en «fornuftig» bil og går helst i fleece.

- Jeg elsker pappa fordi han gir de gode klemmene og kaller meg «tusta mi». Smelt!

- Jeg synes min pappa er helt fantastisk fordi jeg kan se på blikket hans at han er stolt av meg. At jeg er hans lille yndlingsdatter (selv om jeg er langt opp i 30-åra).

- Jeg er så glad for å ha en pappa som alltid har stilt opp, og gjør det ennå. Jeg kan ringe han for alt fra oppussing, til barnevakt eller bare en samtale når ting føles tungt.

Foto: Colourbox/illustrasjon

Og om kjærestene våre - som er far til våre barn:

- Fordi han blir som en liten gutt når han spiller Playstation med sønnen vår ... å se de to sammen på den måten nesten får hjertet til å hoppe ut av kroppen min!

- Jeg elsker å høre på samboeren min når han ikke vet om det; Når han ler hjertelig sammen med datteren vår ved legging, fordi hun synes noe så enkelt som å skru av og på lyset er gøy - og kjæresten min faktisk også synes det er moro.

- Jeg synes det er så herlig at samboeren min liker de hverdagslige tingene - som at han med et smil stresser avgårde til barnehagen om morgenen, tross regn, og at han like blid spiser kylling og ris med oss til middag - selv om det er det han liker aller minst.

(function () { var opst = document.createElement('script'); var os_host = document.location.protocol == "https:" ? "https:" : "http:"; opst.type = 'text/javascript'; opst.async = true; opst.src = os_host + '//' + 'www.opinionstage.com/polls/2307416/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(opst); }());

Denne saken ble første gang publisert 07/11 2015.

Les også