Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Forbrukslån og ferie: Fordeler og ulemper

Nordmenn elsker å reise på ferie. Antall enkeltstående reiser stiger hvert eneste år, og ferie utgjør den største posten på reisestatistikken. Å reise på ferie er et sunt avbrekk i hverdagen, så lenge det ikke koster mer enn det smaker.

Er du bekymret for hvordan du skal finansiere årets ferie? Mange velger å ta opp et forbrukslån for å finansiere ferien, og dette kan være en god løsning for deg som av ulike grunner ikke har anledning til å spare. Samtidig er et lån uten sikkerhet et stort økonomisk ansvar som man ikke bør påta seg med altfor mye letthet.

Fordeler med et ferielån

Er du en person som bruker opp pengene så snart de står på konto? For noen er det rett og slett slik at hvis pengene er tilgjengelige, så blir de brukt opp på unødvendige småkjøp. Da kan det være enklere å ha en nedbetalingsplan å forholde seg til, med håndfaste fakturaer hver måned, i stedet for å spare penger på egenhånd.

 

Gjennom samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du søke om forbrukslån fra 10 000 og opptil 500 000 kroner, og få tilbud om den laveste effektive renten det er mulig å få tak i på det aktuelle tidspunktet. Dermed slipper du å takke ja til et unødvendig dyrt ferielån. Pengene kan brukes på akkurat det du vil, så her er det gode muligheter til å realisere drømmeferien.

Glad kvinne som sitter ved et kafevindu

Ulemper med et ferielån

Et usikret lån utgjør en mye større risiko for långiveren enn for eksempel et boliglån, og derfor settes det en høy risikopremie på lånet for å sikre eventuelle tap. Dette er årsaken til at renten er noe høyere – vanligvis mellom 10% og 25%. Til gjengjeld er nedbetalingsperioden mye kortere enn et tradisjonelt boliglån.

 

Rentetilbudet avhenger av hvor mye du søker om å låne – jo høyere lån jo lavere rente, og motsatt. Den store ulempen med ferielån er derfor at ferien totalt sett vil bli dyrere enn hva du kunne ha betalt med oppsparte midler. Allikevel er det mange som velger å søke om forbrukslån når de skal reise på ferie, fordi det er en bedre løsning for dem.

Finnes det et billig ferielån?

I dag finnes det mange finansielle aktører som tilbyr forbrukslån og kreditt, og renten kan variere utrolig mye mellom de forskjellige långiverne. Det finnes derfor lån som er dyrere, og lån som er billigere. For å finne det billigste lånet må man gjøre en grundig undersøkelse av hva som tilbys på markedet. Det er nemlig ikke bare renten som bestemmer hvor mye lånet kan komme til å koste – andre forhold som gebyrer, betingelser og nedbetalingstid har også påvirkning på hvor billig eller dyrt et lån er.

Det trenger absolutt ikke være skummelt å ta opp et forbrukslån, men det har ingen hensikt å betale mer enn nødvendig. Her kommer en låneagent som Axo Finans inn i bildet.

La låneagenten sammenligne markedet

Låneagenter arbeider med å sammenligne ulike tilbud på forbrukslån, for å finne det lånet som er billigst. En slik sammenligning er personlig tilpasset den enkelte søknad, og tar høyde for kundens privatøkonomi. Dermed får du ikke bare den lavest mulige renten som finnes på det aktuelle tidspunktet, men også et tilbud som er personlig laget til deg.

 

En låneagent som følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis har ikke lov til å ta betalt for tjenestene sine av brukerne. Med andre ord er det helt gratis å sende inn en søknad om forbrukslån. På den måten finner du raskt ut av hvor mye den totale kostnaden kan komme til å bli, og om det er noe du er villig til å takke ja til.

 

Ved å låne penger via en låneagent slipper du å takke ja til en avtale som i utgangspunktet var for dyr.

Tenk deg om to ganger

Det er fantastisk å reise på ferie, og et ferielån kan være noe for deg som sliter med å spare. Samtidig er det viktig å ikke glemme at dette ikke er raske penger – et forbrukslån er en stor, økonomisk forpliktelse som du må forholde deg til over lengre tid, og som skal betales tilbake med renter.

 

Du kan søke om nedbetaling på opptil 15 år, men husk: Jo flere års nedbetalingstid, jo dyrere blir lånet totalt sett.

 

Kanskje du bør tenke over hvorfor du sliter med å spare penger. Kjøper du mye unødvendig som du egentlig ikke har behov for? Har du andre økonomiske forpliktelser som haster mer enn en ferie? Betaler du allerede ned på dyre smålån? Mangler du fast inntekt? I så fall kan du få problemer med å betjene lånet, og hvis dette er tilfellet bør du tenke deg godt om før du takker ja til et forbrukslån.