Donald Duck Games

Vi har intervjuet Finn Christian

Visste du at det er mange kjente idrettstjerner som startet sin karriere på Donald Duck Lekene?

Publisert Oppdatert

”Finken” har en lang alpin karriere bak seg med 17 år på Norges Alpint Landslag. Gjennom sin karriere har ”Finken” 7 World Cup seiere og 18 World Cup pall plasseringer, han har også deltatt i 4 OL, men høydepunktet i hans karriere var nok når han tok OL-Gull i Albertville 1992.

1. Når startet du med slalåm?

Når jeg var liten bodde jeg like ved bakken. Mamma var også aktiv alpinist, så jeg har stått på ski fra jeg kunne gå. Jeg har alltid visst at jeg ville stå på ski og begynte kjøre renn når jeg var 6 år gammel, og da måtte jeg konkurrere i 8 årsklassen. Jeg vant jo alt som var i min egen klasse, derfor konkurrerte jeg i 8 års klassen, da ble det mer kniving om plassene.

2. Hvor mange ganger har du deltatt i Donald Duck Lekene?

5 ganger deltok jeg i Donald Duck Lekene, fra jeg var 9 til 13.

3. Hva har Donald Duck lekene betydd for deg?

Det var jo det største når man var liten. På den tiden var det kun de beste fra hver krets som fikk være med, og det var hard konkurranse. For oss var det som et lite OL. Alle i hele landet møttes, vi gikk i tog og det var helt vilt stort.

4. Hva er ditt beste minne fra Donald Duck lekene?

Det må være stemningen. Også da jeg nettopp hadde lært å hoppstarte, sånn at man kaster seg ut av start med trykk på stavene. Jeg skulle starte på denne måten men hadde så korte ski at jeg gikk rundt. Jeg kom meg heldigvis på beina kjapt og fortsatte.

5. Hva synes du om at Donald Duck Lekene er startet opp igjen?

Digger det! Helt fantastisk!

6. Leser du Donald Duck?

Ja jeg kjøper til sønnen min i ny og ned, spesielt når de kommer med gave i. Sønnen min liker Donald. Jeg hadde Donald permene selv når jeg var yngre.

7. Tror du Donald ville gjort det bra i slalåm?

Han kjører jo en del ski da. Han er nok i alle fall bedre enn Langbein.

8. Hvem er slalåmsportens svar på Donald?

Hm…en liten sinnatagg. Hvem kan det være? Lasse Kjus og Kjetil Aamodt er jo som Knoll og Tott. Men det må jo eventuelt bli Kjetil.

9. Hvem av figurene i Andeby identifiserer du deg mest med?

Det må jo bli Ole, Dole eller Doffen.

10. Hvorfor blir du kalt Finken?

Det er en forkortelse for Finn Christian. Søsteren min kun ikke si Finn Christian når vi var små så hun sa Finky eller Finke.

11. Har du treningstips til Donald-leserne?

Kjør mye på ski! Og lek mye. Det er bra å komme seg ut i skogen og ikke bare kjøre i løypa. Skikjøringen er det viktigste. Ikke tenke så mye på barmarkstrening, det er skikjøring som er viktig, det andre kommer etter hvert.

Gjør som Finken, og start din karriere i Donald Duck Wintergames i Hemsedal! Les mer om Donald Duck Games her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen