Visste du at

Svømming redder liv

Visste du at Skrue svømmer svært langsomt? Hadde han ikke gjort det, hadde han i dag vært femti år yngre og eier av verdens mest berømte kilde.

Publisert Oppdatert

I 1960 vurderte Skrue å kjøpe noen mål sumpland i Florida, og ryktene sa at dette stedet inneholdt den sagnomsuste ungdomskilden. Skrue trodde ikke på ryktene, han ville ha landet til å bygge en by, men han tok likevel en tur ut i sumpen med nevøene sine for å se på landet. Stor var overraskelsen da de oppdaget at på en øy i en liten dam i sumpen gikk det to unge gutter omkring i gamle spanske rustninger!

Skrue og nevøene dro ut til øya i en liten gummibåt, og fant ut at de to unge guttene egentlig var spanske soldater som hadde kommet til Florida sammen med hærføreren Tussenskrull 450 år tidligere. Dammen øya lå i var selveste ungdomskilden, og de hadde vasset over vannet for å komme seg til øya, med det resultatet at de hadde blitt unge gutter. Ungdomskilden fungerte slik at man ble sprekere av å drikke av den, og yngre av å bade i den. Siden det hadde de sittet fast på øya: Om de skulle prøve å vasse tilbake, ville de bli spedbarn før de nådde den andre enden.

Når Skrues gummibåt punkterte 450 år senere, satt plutselig Skrue og nevøene i samme felle. Donald og nevøene kunne ikke svømme gjennom ungdomskilden: De var rett og slett for unge. Nevøene foreslo at Skrue kunne svømme over vannet - han er jo så gammel at han fortsatt burde være i tjueårene når han nådde den andre enden. «Dere glemmer en ting» mumlet Skrue som svar: «Jeg svømte veldig langsomt!» Som Skrue selv beskrev situasjonen senere, svømte han så sakte at han ville ha vært et egg før han kom til den andre siden.

De ble heldigvis alle reddet av at sumpeieren etter at Skrue aldri dukket opp bestemte seg for å bygge en by i sumpen selv, og tømte kilden som et ledd i denne prosessen. Han ante selvsagt ikke at det var ungdomskilden han ødela når han gjorde dette, da hadde han sannsynligvis tenkt seg om flere ganger.

Hadde Skrue vært en raskere svømmer kunne han altså i dag ha vært eieren av ungdomskilden. Kanskje det var et handikap for Skrue at han stort sett svømmer bare i metall?

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80229014789.gif" alt="" />

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning