Superhelter i Andeby

Superhelten Mikke Mus

Visste du at det ikke bare er Langbein som kan få superkrefter av å spise superpeanøtter?

Publisert Oppdatert
src="upload/modules/articles/articles/image/large/80222930779.gif" alt="" />

I en historie fra 1993 som ikke er utgitt i Norge, kolliderer en stresset Mikke med Langbein på gata. Mikke skal nemlig møte Minni og er allerede en time forsinket. I kollisjonen mister Langbein de noe spesielle peanøttene sine ut av hatten sin, hvor han oppbevarer dem. Langbeins peanøtter kan som kjent gi superkrefter, som oftest til sin eier Langbein, som da opererer under navnet Super-Langbein. Denne gangen er det imidlertid Mikke som skal få superkrefter! Mikke viser seg nemlig å simpelthen elske peanøtter, og plukker raskt opp en av Langbeins supernøtter fra fortauet, til forskrekkelse for en forfjamset Langbein.

Til tross for Langbeins likheter med superhelten Super-Langbein, er det nemlig ingen i Andeby (bortsett fra nevøen Ferdinand) som aner at Langbein og Super-Langbein er én og samme person. Kan Mikke finne ut av hemmeligheten nå som han også på magisk vis plutselig er blitt ikledd lange, røde underbukser?

Heldigvis for Langbein har ikke Mikke lang tid til å filosofere over dette. Ved hjelp av superhørselen sin, hører nemlig Mikke raskt at noen er i fare. Og Mikke får raskt erfare både det Super-Langbein og alle Donald-lesere har fått erfare gjennom mange år - i Andeby er det nok av folk som trenger en superhelts hjelp, eller forbrytere som kun en superhelt klarer å stoppe.

Mikke gjør begge deler i løpet av den korte tida han er Super-Mikke. Først må to barn reddes fra en glupsk hai, så må noen skurker som har ranet et bank stoppes, og til slutt må Mikke hamle opp med en aggressiv løve som har brutt seg løs fra buret sitt i dyrehagen. Dette blir imidlertid noe av det siste Mikke rekker å gjøre før superkreftene tar slutt og han stuper rett inn i en vegg og slår seg. Da han våkner igjen, viser Langbein seg for en gangs skyld å være litt smart i nøtta ? uten å ha tatt supernøtter i bruk... Langbein får nemlig Mikke til å tro at han har vært utslått et par minutter, og at hele opplevelsen han har hatt var en drøm - noe som selvsagt beskytter hemmeligheten om Super-Langbeins identitet. Og slik slutter historien. Men mon tro om ikke Mikke må begynne å lure litt når han endelig treffer Minni og finner ut at han plutselig er blitt mange timer forsinket. Og mon tro om han da ikke kunne ha trengt litt superkrefter for å slippe unna det raseriet som antagelig vil møte han...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen