Spøkelseskladdens sarte sjel

Spøkelseskladden er kanskje den aller fæleste og smarteste skurken i hele Andeby, og han tar ikke til takke med å rane banker eller Skrues pengebinge; han vil ha verdensherredømme. Men han har en stor svakhet: Han klarer ikke å se folk dø!

Publisert Oppdatert

Mikke er Spøkelseskladdens verste fiende. Spøkelseskladden vil få Mikke ut av veien, og aller helst vil han at Mikke skal dø. Den enkle måten å drepe Mikke på hadde vært å bare skyte ham – Kladden og Mikke har mange ganger vært i samme rom der Kladden har hatt overtaket, så han har helt klart hatt muligheten til det. Grunnen til at han ikke har gjort det, er rett og slett at han har en sart sjel, og ikke klarer å drepe Mikke slik at han ser det selv.

Likevel er Mikke Kladdens verste fiende, så han kunne tenke seg å gjøre alt han kan for å drepe Mikke. Han må bare finne en måte å rigge opp en gigantisk helvetesmaskin på slik at Mikke kan dø uten at Kladden trenger å være i rommet selv. For å drepe noen mens han ikke ser på, har han ingen problemer med.

Dette fører til veldig kreative drapsforsøk. Et eksempel fra Kladdens aller første historie er da han la Mikke på en takbjelke, festet en renneløkke rundt halsen hans, og gav ham et bedøvelsesmiddel. Og før bedøvelsesmiddelet begynte å virke, var Kladden selvsagt over alle hauger. Mikke trengte å holde seg våken for å ikke falle ned fra takbjelken og bli kvalt, noe som selvsagt var så å si umulig … men Mikke klarte selvfølgelig å overleve denne gangen også.

En annen spesielt minneverdig drapsmaskin dukket opp på Mikkes fødselsdag i 1998. Kladden fylte et rom med vann og krokodiller, og laget to plattformer over dette rommet. På den ene plattformen stod Mikke, på den andre stod alle vennene til Mikke. Dersom Mikke ikke hoppet ned til krokodillene innen en tidsfrist hadde gått ut, ville plattformen vennene hans stod på vippe, og Minni, Langbein, Klaus, Klara og Eta Beta ville falle ned til krokodillene i hans sted. Også denne gangen klarte heldigvis både Mikke og alle vennene hans å overleve (hvordan kan du lese i Donald Pocket 210).

Det er altså ikke bare en blomstrende kreativitet som gjør at Spøkelseskladden alltid rigger opp innfløkte maskiner for å drepe Mikke, som Mikke hver gang klarer å unnslippe. Det er rett og slett den enkleste måten han kan gjøre det på!

/images/upload/modules/articles/articles/image/large/80228078788
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning