Robert og Harald Stoltenberg forteller om sitt forhold til Andeby!

Publisert Oppdatert

Tvillingene Robert og Harald skrev Donald-historie i 2013. Robert er nok best kjent for sin figur Narvestad fra TV-serien Borettslaget på NRK. Mens tvillingen Harald er både skuespiller, manusforfatter og barnebokforfatter. Vi stilte dem noen spørsmål om deres forhold til Donald Duck!Hva er ditt beste Donald-minne?
 - De aller beste Donald-minnene er fra romjula i barndommen! For da sendte de tegnefilmer med Donald Duck på NRK TV om morgenen. Kunne nesten ikke sove, for vi gledet oss sånn!  Resten av året sendte NRK uhyggelige dukketeater-serier som "Pompel og Pilt" og "Pernille og Mister Nelson".  Ja, bare navnene vekker gamle traumer.  Så når jula var over, var det ekstra trist å se barne-tv igjen.  Det fantes jo heller ikke video eller DVD-spillere den gang. Og det fantes bare en kanal.  Så måtte vi vente et helt år igjen!  Heldigvis fikk vi Donald-bladet hver uke, og i tillegg byttet vi gamle Donald-blader med vennene våre. 

Hvem i Andeby ligner du mest på? 
 - Langbein!

Hva ville du gjort hvis du fikk muligheten til å tilbringe én dag i Andeby? 
 - Da ville jeg starte med en morgendukkert i pengebingen til onkel Skrue!  Så ville jeg stikke innom Petter Smart og be ham om å lage de mest fantastiske oppfinnelser til meg, og til slutt: kaffe og kake  hos Bestemor Duck. 

Er det vanskelig å lage en Donald-historie? 
 - Nei - det er bare gøy!

Kan du tenke deg å lage flere Donald-historier? 
 - Ja, absolutt!

Du har nå muligheten til å sende en hilsen til en figur i Andeby. Hvem vil du hilse til og hva vil du si?  
 - Det må bli til Onkel Skrue: Kan du ikke ta spanderbuksa på deg og invitere Donald og gutta ut på kino og hamburger-restaurant  i det minste!  Din gamle gnier, skam deg! 

Vi kvakker for intervjuet!

 


 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning