donald.no

Regler og oppførsel

Her er noen oppklarende ord om regler, oppførsel, moderatorer og redaksjonen.

Publisert Oppdatert

Her på donald.no har vi noen regler som alle plikter å følge, for at nettsiden vår skal være interessant, morsom og ikke minst et hyggelig sted å være. I redaksjonen er vi veldig opptatt av tonen som blir brukt blant brukere, moderatorer og administratorer, at overtramp blir rapporter til de riktige personene, og at uenigheter blir fulgt opp og ordnet opp i.

Den siste tiden har det vært situasjoner der flere brukere har diskutert andre brukere med hverandre, skrevet mindre hyggelige ting på andre brukeres vegger, og påtatt seg roller som er forbeholdt redaksjonen. Vi i redaksjonen ønsker derfor å forklare og slå fast enkelte ting.

Oppførsel
Da du registrerte deg på donald.no, krysset du av for at du har lest og akseptert medlemsreglene våre. I disse reglene står det blant annet at “Du må love å oppføre deg ordentlig, og ikke plage andre”.

- Å skrive sinte, kritiske og sårende kommentarer OM andre i forumet, eller TIL andre på PM, på veggen deres osv. er oppførsel vi ikke ønsker på her på donald.no, og slike kommentarer vil bli slettet av redaksjonen uten forvarsel. Er dette oppførsel som gjentar seg flere ganger, kan en bruker bli stengt ute fra siten.

Moderatorer
Her på donald.no har vi noen moderatorer, som fungerer som redaksjonens små hjelpere. De følger med på at alle som er her inne følger medlemsreglene, ikke legger ut upassende bilder, skriver stygge ting eller plager andre, og sier ifra til redaksjonen. Det har vært noe forvirring rundt dette med moderatorer, så her vil vi oppklare et par ting:

- Moderatorene på donald.no har blitt plukket ut av redaksjonen fordi redaksjonen mener at disse personene er aktive brukere som får med seg mye av det som skjer på siten, og kan være til god hjelp.

- Det å være moderator på donald.no er ingen jobb, og de som er det får ikke betalt for å gjøre den. Men de gjør det fordi de har lyst, og fordi de redaksjonen har vurdert de som verdige dette ansvaret. Det er altså ingen “stilling” som blir utlyst eller som man kan søke på, men rett og slett en avtale inngått mellom en bruker og redaksjonen.

- Det er redaksjonen som velger moderatorer, og dette er ikke noe medlemmene på donald.no skal være med å påvirke. Nye moderatorer må få tid til å sette seg inn i ting, og skulle det være noen som er uenige i valgene redaksjonen tar eller har tatt, skal dette tas opp med redaksjonen på PM eller mail, og ikke diskuteres i det åpne rom (forum, vegger, blogger osv.)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning