Visste du at...

Onkel Skrue har kjempet en statuekamp for rikinger?

Det er selvsagt ingen tvil om at Skrue McDuck er verdens klart rikeste person.

Publisert Oppdatert

Det fikk Maharajaen av Pengostan erfare, da han yppet til kamp i ødsling for å vise sin rikdom...

I 1952 kom maharajaen på besøk til Andeby, og imponerte raskt både ordføreren, parkdirektøren og resten av innbyggerne, da han skjenket Andeby 100 000 kroner til å reise en statue av byens grunnlegger,Kornelius Kvakk. Byens egen riking, Skrue McDuck, ville selvsagt ikke spandere fem øre til et slikt prosjekt ? før den frekke maharajaen kom til byen og påsto at han var verdens rikeste mann! «En sånn oppkomling, en sånn skrytepave, han er aldeles ikke verdens rikeste mann... For det er jeg!» ropte da en illsint Skrue. Dermed begynte den kanskje mest spesielle kampen som har funnet sted i Andeby noen sinne ? kampen om å lage størst statue av Kornelius Kvakk!

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80316842943.gif" alt="" />

Maharajaens stadig større statuer av Kornelius ble stadig utkonkurrert av Skrues enda større statuer, og slik fortsatte det til maharajaen til slutt bestemte seg for å bygge en statue av seg selv ? tretten meter høy i massivt gull og med øyne av smaragder. Ingen trodde at Skrue kunne konkurrere mot dette, men det kunne han selvsagt.

Statuen som Skrue avdekket av seg selv var ikke mindre enn 26 meter høy, laget av diamanter innfattet i platina og med øyne av stjernesafirer så store som fotballer! Etter dette var maharajaen helt blakk, og da han litt senere besøkte Skrue var han kun ikledd en tønne, siden til og med klærne hans forsvant i kampen om å være verdens rikeste mann! Skrue hadde på sin side kun brukt noen småpenger han hadde oppbevart i et skap for å gi maharajaen en ettertrykkelig lærepenge.

Carl Barks som i sin tid lagde historien, fikk en gang tilsendt et brev fra en sint leser som mente det var misbruk av penger å lage slike enorme statuer pyntet med edelstener, når pengene kunne vært brukt på sykehus, skoler og bedre fengsler.

Barks svarte: «Pengene som var blitt brukt på statuene var bare gått til arbeid og materialer, det var penger som var satt i sirkulasjon, det var mye bedre enn om de hadde fortsatt å ligge i pengebingene til maharajaen eller onkel Skrue. Pengene hadde skapt masse jobber: for juvelerer og gullsmeder, for betongstøpere og hydraulikkeksperter. Alle fikk arbeid ut av det, så pengene var ikke mer bortkastet enn om de var blitt brukt på å bygge sykehus.»

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen