Reisebrev

Nytt reisebrev fra Arild og gutta i Finland!

Les brevet fra Arild her!

Publisert Oppdatert

Hei igjen, alle sammen!

Her kommer en liten oppsummering av siste del av signeringsferden til Finland.

Etter å ha overnattet i Turku/Åbo, var vi klare neste morgen for pressekonferanse og signering i byens kunstmuseum.

Det viste seg at vi ikke var de eneste som skulle dit den dagen ...

Bortimot tusen mennesker sto timesvis i kø for å skaffe seg denne spesialutgaven av Hansa-historien vår. Den finske Donald-utgiveren, sammen med Turku-turistkontor, hadde slått sammen alle tre episoder til én lang fortelling (akkurat som vi gjør i den nye Hall Of Fame-boken), men da også på engelsk, svensk og finsk i samme utgave. Skikkelig kult!

Kult var det også at det var selveste ordføreren i byen som åpnet pressekonferansen ...

... og vi svarte som best vi kunne på spørsmålene ...

... fra journalister og radio- og fjernsynsreportere!

Dere kan se to av TV-reportasjene her:
http://www.tstv.fi/?v=1.2&id=895023
http://yle.fi/alueet/turku/kulttuuripaakaupunki/2011/06/aku_ankan_turku-teeman_kerailypainosta_jonotettiin_2691280.html

Deretter begynte selve signeringen ...

... som varte i nesten tre timer! Så den aller siste og mest utholdende Aku Ankka-fan'en gjorde jeg denne lille tegningen til:

Slitne, men fornøyde kunne vi rusle til lunsj.

Men som kjent, "there's no such thing as a free lunch", så mens vi satt på hotellets fortausrestaurant, signerte vi enda noen hundre spesialhefter.

Noe som ble lagt merke til av gutten på nabobordet -- som hadde en ekte Donald-tatovering på armen, og som han ba meg signere ;-)

Da vi til slutt kunne entre toget tilbake til Helsinki, føltes det som om brorparten av Turkus befolkning nå hadde våre signaturer på blader eller kroppsdeler.

... så litt forsinket kommer vi oss til hotellet i Helsinki og senere ut på et middagsmøte med Aku Ankka-redaktøren.Neste dag dag fikk jeg heldigvis en halv arbeidsdag på hotellrommet (jepp, jeg våkner tidlig), før vi hadde en utsøkt nepalsk(!) lunsj sammen med den like utsøkte finske Donald-tegneren Kari Korhonen. Etter at han og jeg hadde fått diskutert ferdig en side jeg skal tegne i en hyllestserie i ANDledning Aku Ankkas 60 års-jubileum, kunne vi ta en taxi ut til flyplassen.

Og etter en kort flyreise, særlig siden vi kunne skru klokken én time tilbake p.g.a. tidsforskjellen, var vi tilbake i Gamlelandet!

Etter å ha takket gromguttene Tormod og Knut for en fantastisk Finlands-tur, rakk jeg t.o.m. sesongens siste fotballkamp for oldboyslaget her i Son -- og en velfortjent hjemmeseier! Ja, virkelig en kjempefin avslutning på fotballsesongen OG på disse to ukene på reisefot -- først på fotballturnering ved foten av Kilimanjaro og så en strålende signeringsferd til "de tusen sjøers land", heretter bare kalt "de tusen(vis) av Donald-fans land"!Vel, med dette vil jeg takke alle dere som har fulgt disse reisebrevene med å si TUSEN KVAKK og fortsatt RIKTIG GOD SOMMER :-)

vh
Arild, heretter kun ved tegnebordet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning