ukens blad

Nytt nummer om nett!

Denne uken lar Donald seg fange i Internettet

Publisert Oppdatert

Ukens blad er en skikkelig godbit med hele tre norske bidrag samt første del av en Barks-fortsettelseshistorie.

Sosiale medier er vel og bra, men noen ganger kan det kanskje bli litt for mye av det gode? I ukens helnorske historie av Knut Nærum og Arild Midthun blir Donald så oppslukt av Faceduck at han glemmer alt annet. Hvorfor leve et vanlig liv når du kan leve et digitalt et?

src="http://i1135.photobucket.com/albums/m633/Donaldsamler/Faceduckferdig_zpsab064742.jpg" alt="" width="554" height="338">

I ukens krimgåte er Mikke og Langbein på hemmelig oppdrag for å avsløre en overføring av hemmelige dokumenter. De klarer imidlertid ikke å fakke kjeltringen, men kanskje er du bedre?

Petter Smart er som regel alltid på farten for å finne opp enda en ny dubbeditt som skal revolusjonere verden (eller ihvertfall Andeby ...) Men selv genier trenger tid til å bare nyte en god bok noen ganger! Og hva er da mer irriterende enn en plagsom flue? To plagsomme fluer kanskje? Men pytt! Det er da ikke noe problem for en oppfinner? Eller er det det …?

Stakkars Onkel Skrue! Med en formue på mange fantasillioner er det vrient å holde telling på alt sammen! Denne gangen har hans egen regnskapsfører klart å utelate hele to kroner! Eller er det bare synet til gamle Skrue som svikter? For å være på den sikre siden sjekker han synet og får vite at de han har fra loppemarkedet i 1938 ikke duger lenger. Ergelig, men Skrue løser det ved å få Petter til å hoste opp et nytt par, for en billig penge så klart. Det starter bra, men etterhvert skjer det merkelige ting ...

Den neste historien er skrevet av norske Olaf Solstrand og handler om Mikke og Klaus. Klaus vet som alltid best når det kommer til spøk. Så selv om banken blir ranet og Klaus bortført lar han seg ikke lure. For det hele er jo bare en stor spøk! Er det ikke?

Madam Mim er også med oss denne uken. Historien er skrevet av nok en nordmann; Gaute Moe. Mim er god med trolldom og hekseri, men er hun like flink med barn? Det får hun erfare når hun må passe på nevøene til venn som også synes at det er spennende med tvilsom kokkelering.

Vi får nok en historie som kretser rundt det store digitale spørsmålet ... Spille eller ikke spille? Ole, Dole og Doffen har nemlig blitt hekta på Giant Skylappers! Jo, og onkel Skrue er ikke imponert. Han ser jo at det er det er alt guttene gjør dagen lang! Å spille! For å vise Skrue sier guttene at de lett klarer en hel dag uten Giant Skylappers. Tror du det går bra?

src="http://i1135.photobucket.com/albums/m633/Donaldsamler/GiantSkylappers_zps7dd95d4d.jpg" alt="" width="586" height="218">

Og så får vi del en av tre av den spennende Barks-klassikeren "Kappseilas til sydhavet"! Donald og Anton krangler som vanlig, men når onkel Skrue er savnet og i fare ute på en ubebodd øy i Sydhavet setter begge to i gang på en kappseilas for å redde deres kjære onkel.

Det avsluttes med en ensider av Mau Heymans om tyverisikkerhet samt nettips som også kan leses her på Donald.no (se artikkelen under.)

Hvilken historie likte du best i ukens blad? Stem her!

Du kan også følge Arild Midthuns egen side på Faceduc… Øh, Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen