Nettvett!

NEI TIL NETTMOBBING!

Mobbing på nettet er like ille som mobbing i skolegården eller andre steder. Her er noen gode regler mot mobbing!

Publisert Oppdatert

Det er mye enklere å mobbe på nettet enn ansikt til ansikt. Du bør alltid huske på at det er virkelige mennesker med ekte følelser som sitter foran den andre skjermen! 

Her er noen gode regler for hvordan du bør oppfører deg på nett!

@ Voksne og barn bør snakke sammen om hva slags oppførsel som er ok på nettet og hva som ikke er det.

@ Det er galt å mobbe eller erte noen! Den som blir ertet eller mobbet kan bli veldig lei seg. Hvis du, eller noen du kjenner, blir mobbet skal det tas på alvor!

@ Gjør noe med det! Snakk med en venn og fortell det til en voksen. Rapporter det til nettstedet hvor nettmobbingen har funnet sted.

@ Blokker mobberen slik at den personen ikke er i stand til å kontakte mer. Dette er mulig på de fleste sosiale møteplasser på nettet.

@ Få hjelp! Barn og unge skal alltid fortelle om mobbing på nett til en voksen for å få hjelp. Det blir bare verre hvis du går og bærer på det selv.

@ Vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg. Vær snill mot andre og ikke gjør dumme ting mot hverandre.

@ Her på donald.no tolererer vi ikke mobbing. Hvis noen er slem mot deg, eller hvis du ser noen skrive stygge ting om noen andre, rapporter det til oss i redaksjonen eller en moderator.

Ved hvert innlegg i forumet og ved hver kommentar, er det en link som heter "Rapporter". Trykk på denne hvis du mener innlegget er slemt eller av andre grunner bør fjernes. Du kan også sende oss i redaksjonen en melding på PM hvis du opplever problemer på siden. 

Lykke til og vær grei på nett!

Du kan lese mer om nettvett her!!

Her kan du lese om å være trygg på nett!

Her får du en Donald-historie om sikkerhet på nett!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen