Moter og utseende i Andeby

Moter og utseende i Andeby

Kate Middleton, Catherine - hertuginne av Cambridge, har blitt et folkelig moteikon men visste du at de fleste kvinnene i Andeby kan i rette forstand kalles moteslaver?

Publisert Oppdatert

De fleste av innbyggerne i Andeby liker å pynte seg, og det arrangeres stadig skjønnhetskonkurranser. Moter er viktige, de fleste kvinner - og en god del menn - er det en i rette forstand kan kalle moteslaver.

Ja, enkelte, som for eksempel fru Snottesen, skifter antrekk hver dag. Hun har en ny Kanell-kjole en dag, en ekte Gior den neste. Faktisk sies det om henne at hun samler mote-konger som andre samler frimerker, noe som selvsagt gir topp status og medlemsskap i Snobbeklubben.

/images/upload/modules/articles/articles/image/large/80493903254

Modellklær er dyre i Andeby, dette gjelder både kjoler og hatter. Alt i 1966 kostet f.eks. En hatt som ble markedsført som ekte parisermodell 495 kroner! Å gå på salg er derfor en sport ikke bare for Skrue, men for de fleste av innbyggerne i byen ved Andebybukta. Når dørene åpner for høstsalget hos Schlapp & Støhl gjelder det å ikke stå sist i køen!

Donald Duck bærer matrosdressen sin med verdighet. Den var like korrekt i 1934 som i dag, og den passer da også i de fleste situasjoner. Han bytter den nødig ut, selv om det har forekommet. Er det ikke pussig forresten at Donald virker mer avkledd med badebukse enn han gjør til daglig med matrosdress og med enden bar?

/images/upload/modules/articles/articles/image/large/80494059255

Onkel Skrue kjøpte sine klær på et salg i Skottland i 1902, og har hatt et lignende antrekk siden. Klærne ble ødelagt i 1961, men Snakke- og Strikkeklubben dresset ham opp med et gratis gallaantrekk til erstatning. Han fant likevel snart en skredder som kopierte den gamle dressen, og har brukt den siden. Han har faktisk både en rød- og en blå utgave av favorittplagget.

Ikke bare byens innbyggere er opptatt av klær. Visste du for eksempel at Snipp og Snapp kjøpte seg kjole og hvitt en gang? De ønsket å gjøre inntrykk på ekornfrøkenen Eva.

Og siden klær er så viktige er det viktig å passe på dem. Dolly bruker for eksempel mye tid på å stryke kjolene sine. En gang tilbrakte hun fire timer i en romskipskabin for å få fred til strykingen.

Likevel vil Dolly helst skaffe seg nye antrekk, og framfor alt nye fantasifulle hatter. Dollys kreasjoner vekker stor munterhet hos Donald. Dolly lånte forresten Petters tenkehette en gang hun var desperat etter å få tak i en original hatt ingen andre hadde maken til.

/images/upload/modules/articles/articles/image/large/80494215255

Donald prøvde seg forresten selv i hattebransjen en gang, men uten mye hell. En av spissene innen sosieteten i Andeby, baronesse von Tutt, kjøpte en av Donald hatter. Dessverre var det ikke en av modellene Donald var mest stolt av som falt mest i smak, baronessen kjøpte en hatt Dole hadde satt seg på.

/images/upload/modules/articles/articles/image/large/80494371255

Ellers må vi nevne at det er mye juks innen skjønnhetsbransjen. I «Albatross Alt», en historie der Donald, Dolly og Anton er med på et cruise, opptrer Dolly med ikke mindre enn 5 forskjellige parykker. Og i Donald Duck & Co nr. 34/1968 gikk Donald på kveldskurs og ble skjønnhetsekspert! Etter at han klarte å skape om fru Worthe-Tryne von Skrukk til en skjønnhet ved hjelp av kitt og maling, fikk han halve Andeby som kunde. Det er tydelig at Andebys damer er opptatt av utseendet sitt!

/images/upload/modules/articles/articles/image/large/80494527256

Er du opptatt av utseende og moter?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning