Myte eller sannhet

Megastort monstermas

Loch Ness-sjømonsteret er det en ren fantasi?

Publisert Oppdatert

Loch Ness er den nest største innsjøen i Skottland, og den dypeste med sine 226 meter. Loch Ness er mest kjent for sjømonsteret Nessie.

Det skotske politiet var overbevist om at Nessie eksisterte og ba myndighetene gripe inn for å stoppe jakten på sjømonsteret på 30-tallet. Nylig offentliggjorte dokumenter fra nasjonalarkivet i Skottland viser at politiet virkelige trodde at monsteret i Loch Ness fantes. Etter at flere mente de hadde sett monsteret og flere mystiske bilder var blitt tatt, ble det skotske departementet (the Scottish Office) i 1933 bedt om å bekrefte at monsteret i Loch Ness fantes.

Få om noen fenomener er så mye omtalt som Loch Ness, men ingen har enda lykkes i å bevise uhyrets eksistens. Mange bilder er opp gjennom årene tatt av de man mener er Loch Ness. Men også mange bilder er i ettertid avslørt som manipulerte og falske.

I ukens Donald Duck & Co kan du lese historien "Uhyre vanvittig", hvor Donald går til anskaffelse av et sjøuhyre som han slipper løs i Andebysjøen. Som vanlig byr det på uante problemer.

Tror du at det lever et sjøuhyre i innsjøen Loch Ness?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning