Halloween

Lag en gresskarlykt

Slik går du fram - steg for steg. Lag en skummel gresskarlykt til Halloween!

Publisert Oppdatert

Når det er halloween er det kult med gresskarlykter. Det ser vanskelig ut, men vi har en enkel oppskrift!

Dette trenger du
Et gresskar
En liten kniv
En litt større kniv
En bolle
En plastikksleiv eller en stor skje
En penn

Åpne gresskaret
Det man starter med er å lage et lokk på toppen ved stilken. Bruk en liten men skarp kniv og skjær en passe stor sirkel rundt stilen. Det er viktig at sirkelen ikke blir for liten, du skal jo klare å rense gresskaret og sette ned et lys! Pass på så du skjærer med kniven bøyd litt utover. Det skal jo være mulig å sette lokket på igjen uten at det faller ned i gresskaret. Skjær forsiktig, og spør gjerne en voksen om hjelp!

Rense gresskaret
Når du har skjært rundt hele drar du forsiktig i stilken. Den kan sitte litt godt fast, ikke dra for hardt så du ødelegger det. Når du har fått av lokket finner du frem en stor skje eller en plastsleiv. Begynn å rense nede i gresskaret. Dra sleiva rundt nedi så du får opp innmaten. Ha en bolle klar ved siden av gresskaret så du har et sted å legge innmaten. Til slutt tar du av innmaten som henger på lokket så det ikke henger ned i gresskaret!

Lage fjes på gresskaret
Når du skal lage et fjes på gresskaret er det lurt å bruke en penn så det ikke blir feil når du begynner å skjære. Tegn opp et fjes, eller noe annet du vil ha der. Det gjør ingenting om du tegner feil, for du kommer til å skjære over, ellers går det an å ta det bort med litt vann og såpe.

Når du skal begynne å skjære ut mønsteret kan det være lurt å starte med for eksempel en tann. Del opp mønsteret i biter når du skjærer, det er lettere enn å ta hele med en gang. Hvis du skjærer ut en tann først har du et hull, og det er lettere å gå ut ifra. Pass på så du ikke prøver å snu kniven imens den er i gresskaret, det er hardt og kniven kan bli ødelagt. Ta kniven ut og sett den inn et nytt sted istedenfor.

Når du er ferdig å lage mønsteret på gresskaret kan du rense det litt ekstra rundt hullene på innsiden så det ikke ser ujevnt ut. Nå er gresskaret klart, og det er bare å sette et lys ned i det!

Se film på hvordan man lager en gresskarlykt på neste side.

</em> </p> <p> <em>Har du laget gresskarlykt før?</em> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning