nettvett

Kan du nettvettreglene?

Publisert Oppdatert

Sammen med Donald Duck & Co nr. 16 får du et eget bilag om nettvett. Dette Donald-hefte er allerede sendt ut til alle barnehager i landet. Sammen med Donald kan barn og voksne nå utforske og løse oppgaver for å lære om en trygg og spennende digital hverdag.

Du kan lese hele bilaget ”Trygg på nett” her!


I Donald-historien møter vi Donald som lærer seg “nettvett” ved å dumme seg ut på nettet. 
Les historien her! 

- Mobiltelefoner, nettbrett, pc-er og internett er en naturlig del av livet til de fleste barn, også de helt små barna - så mye som ett av tre barn mellom 1 og 12 år bruker internett daglig, sier Trond Ingebretsen, direktør ved Senter for IKT i utdanningen. 

- Ofte er barna mer nysgjerrige og raskere til å lære digitale funksjoner enn de voksne, samtidig finnes det er stort behov for at barn sammen med voksne opparbeider seg gode brukervaner for å være ansvarlige digitale borgere, sier Ingebretsen.


Bevissthet i nettvett 
 

Hvis barn får lære om nettvett allerede i barnehagen og ved at foreldre og andre voksenpersoner er bevisste barns behov for å lære om nettvett, vil færre oppleve ubehagelige ting eller å dumme seg ut på nett, slik som Donald gjør i denne fortellingen.

- Mobilen og nettbrettet er naturlige inngangsporter til internett, og mange barn beveger seg raskt og enkelt mellom søkemotorer, filmtjenester og spill, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

Vi i Donald Duck & Co og Donald.no er veldig stolte over at barn over hele landet får muligheten til å lære om hvordan du kan sikre deg en trygg og god opplevelse på nett. Vi oppfordrer alle til å bruke både nettvett og litt nettkvekk!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning