Hvem er han?

Jubalon - Skrues fetter eller halvbror?

Det har hersket forvirring rundt Skrues bror Jubalon en stund: Hvem er han, hvor kommer han fra, er han Skrues bror eller fetter, og hvorfor i alle dager står han ikke i Donald Duck & Co-stamtreet? Og hvor var han i «Skrue McDucks liv og levnet»?

Publisert Oppdatert

Jubalon dukket opp i Donald-bladet i 1994. Der var han Donalds plagsomme onkel, som reiste rundt fra familiemedlem til familiemedlem for å bo hos dem og ta seg til rette. Til Donalds store ergrelse var Jubalon helt umulig å bli kvitt selv å

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80315750942.gif" alt="" />

krydre pannekakene hans ekstra sterkt og fylle badekaret med lakserolje var ikke nok til å få Jubalon til å reise. Men Donald var ikke den eneste som klødde seg i hodet: Leserne begynte å undre. Hvem var denne Jubalon? Han står ikke i Donald-stamtreet, og hvordan kan Donald ha en onkel som ikke står der?

I 1995 dukket Jubalon opp igjen, og da var det Skrue han var en pest og plage for. Donald kalte han fortsatt onkel, mens Skrue kalte ham «fetter». Ah, så Jubalon er Skrues fetter? Det forklarer i alle fall hvor han hører hjemme i stamtreet, og det er forståelig at Donald kaller ham «onkel». Problem løst?

Nei, ikke helt. For selv om hele verden trodde at Jubalon var Skrues fetter, visste Skrue sannheten: Jubalon var halvbroren hans på farssiden! I 1998 kunne vi lese at Skrue gikk til ekstreme tiltak for å holde denne hemmeligheten skjult fra Jubalon og med god grunn, for når Jubalon endelig fant ut sannheten i 2000, ble han manipulert av en sleip advokat til å kreve halvparten av Skrues formue med bakgrunn i en eldgammel lov. Jubalon klarte til slutt ikke å oppfylle kravene i loven, så han reiste videre og lot Skrue ha pengene sine i fred. Etter dette har Jubalon, hver gang han har dukket opp i Donald-bladet, blitt presentert som Skrues halvbror.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80315750942.gif" alt="" />

Så enkelt er det altså: Hele verden, Jubalon inkludert, trodde at Jubalon var Skrues fetter fram til år 2000 derfor var han ikke en del av søskenflokken i historiene om Skrues ungdom, og derfor står han ikke i stamtreet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning