Donald-tegner

Intervju med Rodriguez

Vi slo av en prat med den spanske Donald-tegneren

Publisert Oppdatert

Francisco Rodriguez Peinado, også kjent som Paco Rodriguez, har siden 90-tallet tegnet over 300 historier med Donald, Mikke og alle vennene (og uvennene) deres. I tillegg har han tegnet utallige forsider for Donald-bladet de siste ti årene, mange av de etter idéskisser fra norske Arild Midthun.

 

Hei Rodriguez! Hvordan ble du interessert i tegneserier?

Vel, da jeg var barn var Disney-serier veldig populære i Spania. Jeg begynte faktisk å se på tegneserier da jeg var kanskje to, tre år gammel. Lese begynte jeg ikke med før senere, da jeg lærte meg å lese. Jeg var først og fremst en tegneserieleser, først senere ble jeg tegner.

Hvordan og når begynte du å tegne Disney-historier?

Jeg startet å tegne Disney-serier for Italia og Frankrike for ca. 22 år siden gjennom Comicup, et seriestudio i Barcelona. Jeg kjente noen som jobbet for dem og de ga meg muligheten.

 

Du er en av de få som både tegner Donald og Mikke, noen ganger til og med i samme serie. Hva tenker du om den uskrevne regelen som sier at du ikke kan ha Donald og Mikke i samme historie?

Jeg tegnet kanskje Donald og Mikke i samme serie noen ganger, jeg elsker begge to! Likevel er jeg enig i den uskrevne regelen. For meg er det er rart å se Donald og Mikke sammen. De hører til i to forskjellige universer.

 

Har du noen favoritt blant Donald-tegnere og Mikke-tegnere?

Dersom jeg ikke tar med de mer klassiske … Jeg elsker uten tvil Brancas Donald og jeg elsker også Feriolis Mikke-historier!

 

Er det en spesifikk karakter i Andeby-universet du liker spesielt godt? I så fall hvilken og hvorfor?

B-gjengen er favorittene mine. Hvorfor? Jeg vet ikke, jeg bare elsker dem!

 

Du tegner mange forsider for Donald-bladet, mange av dem etter idéskisse av norske Arild Midthun. Hva synes du om Midthuns tegninger og historier?

Vel, jeg synes at Midthun er en av de mer interessante Disney-tegnerne. Jeg er heldig som har fått anledning til å samarbeide med ham. Det er alltid gøy å lage en forside basert på Arilds inspirerende skisser!

 

Hvis du fikk tilbringe én dag i Andeby, hva ville du ha gjort?

Jeg ville ha blitt i Andeby akkurat lenge nok til å besøke pengebingen og møte onkel Skrue. Sammen skulle vi dratt ut på eventyr på leting etter en gullgruve og kostbare skatter på et eksotisk sted langt borte!

 

Har du noen tips til unge fans som ønsker å lage egne tegneserier?

Ja! Det beste tipset er: Tegn masse og ha det gøy!

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning