Her er forklaringen!

Hvordan stanse et vulkanutbrudd?

Visste du at våre venner i Andeby har lang erfaring med å omgås vulkaner og vulkanutbrudd?

Publisert Oppdatert

I 1947 klarte Donald og guttene nesten egenhendig å stanse et vulkanutbrudd i det fjerne landet Vulkanovia, som de landet i etter at Donald ved en feil hadde klart å kjøpe et krigsfly. Vulkanovia var fullt av store og små vulkaner som har mindre utbrudd hele tiden, men når landets største og farligste vulkan plutselig hadde et utbrudd, stod hele landet i fare for å bli begravd i lava. Bedre ble det ikke av at alle innbyggerne holder siestaen hellig, og det derfor var umulig for Donald å klare å vekke dem for å få evakuert byen.

Løsningen Donald kom opp med var å bruke flyet for å putte et eller annet i vulkanen for å plugge igjen løpet på den. Ole, Dole og Doffen fant en stabel kurver fulle av et-eller-annet, og de lyktes med å slippe disse kurvene i vulkanen. Dette stoppet utbruddet ? problemet var bare at det viste seg at kurvene de plugget igjen vulkanen med, inneholdt popkorn. Donald og guttene flyktet derfor fra landet, ettersom de hadde klart å få hele hovedstaden til begravd i popkorn.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80310446932.jpg" alt="" />

En annen måte å stanse vulkanutbrudd på, om du tror på det overnaturlige, er å drive ut de onde åndene fra den. Da en vulkan holdt på å få utbrudd på en liten tropisk øy i 2005, var det kahunaens jobb å drive åndene ut av vulkanen for å stoppe utbruddet. Og ettersom den lokale kahunaen akkurat da hadde forspist seg på bananer, måtte kahunalærling Donald Duck overta jobben! Donald tok utfordringen med freidig mot og klarte å stoppe vulkanutbruddet, men gav seg fort som kahuna da han skjønte at det var en ubetalt jobb.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen