Donald DUCK & Co:

Hva har du lært av Donald?

Norske kjendiser svarer!

Publisert Oppdatert

De fleste har lært noe av Donald, og de norske kjendisene er intet unntak. Her forteller 3 kjente norske personligheter om hva DE har lært av Donald.

Illustrasjoner: Arild Midthun

Kristin Halvorsen er kunnskapsminister.

Jeg har lært at barn ofte kan være smartere enn voksne, og at noen kan ha utrolig mye uflaks, men at det ofte ordner seg likevel!

Mala Wang-Naveen er journalist i Aftenposten, har sittet i Kulturrådets tegneserieutvalg og debuterte i fjor med romanen Desiland.

Av Donalds merkelige forhold til Skrue, og av nevøenes freidige
forhold til Donald, har jeg lært at man skal være skeptisk til de voksne. Samtidig er det jo tette familiebånd der, og uten det hadde ikke gutta opplevd alle de eventyrene de legger ut på. Donald & co. er derfor den perfekte blandingen av sunn skepsis, nysgjerrighet og
eventyr. Dessuten minner Donald meg om pappa. De har nemlig begge lært meg originale kraftuttrykk!

Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi, forfatter og samfunnsdebattant. Har gitt ut en lang rekke bøker som er oversatt til over 30 språk.

Uansett hvor galt det går med saker og ting, så kan det alltid gå enda verre. Uansett hvor galt det går med meg, fi nnes det andre som det går enda dårligere med. Det fi nnes ingen suksess som ikke ender i fi asko. Men ingen skal av den grunn slå seg til ro med fast stilling som altmuligmann på Margarinfabrikken. Vi er alle eslet til noe større! Det kan like gjerne ligge tilfeldige lykketreff (f.eks. i form av lommebøker eller skattekart) som uheldige omstendigheter (fra bananskall og gangstere til svindlere og fetter Anton) rundt neste gatehjørne. Altså er det overhodet ingen grunn til å ta livet altfor høytidelig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning