Treningstips

Guffens fatnessblogg

Fete treningstips til romjulen

Publisert Oppdatert

Denne kroppen kommer ikke av seg selv, folkens! Det krever en aktiv inaktiv livsstil, også i en hektisk tid som julen. Her er mine 10 feteste treningstips til romjulen:

1. Stå med beina litt fra hverandre og med et passe stort kalkunlår i hver hånd. Løft så hendene opp mot ansiktet, annenhver gang. Hver gang tar du en bit av kyllinglåret før du senker det igjen. Øvelsen blir enklere og enklere for hver repetisjon. Genialt!

2. Ser du han fyren der ute med et helskjegg av frossent snørr og sikkel, som jogger livet av seg i ti minusgrader? Han er det vi kaller et julenek. Ikke gjør som ham.

3. Skaff deg såkalte handgrips, hvor du klemmer sammen to håndtak med en fjær imellom. Evt. kan du bruke en nøtteknekker og noen ekstra harde hasselnøtter. Dette er en god øvelse for å forebygge fjernkontrollstrekk, en veldig vanlig skade nå i julen.

4. Sett deg tydelige mål. Mitt mål er å bli raskere i akebakken. Jo tyngre man er, jo raskere går det nedover. Så nå spiser jeg julekake og marsipan for harde livet.

5. Det anbefales å få opp pulsen i 30 minutter hver dag. Sett på juleklassikeren «Die Hard» så holder du pulsen oppe i hele 2 timer og 10 minutter!

6. Push-ups er noe herk! Men hvis du absolutt må gjøre det, kombiner det med noe litt mer lystbetont. Strø litt mel over en treningsmatte. Ta så push-ups med et kjevle, mens du kjevler ut pepperkakedeig samtidig.

7. Finn noe som motiverer deg. I dag satte jeg f.eks. personlig rekord på 60-meteren. Jeg rakk så vidt å løpe ut i låven og gjemme meg, da Bestemor skulle ha meg til å måke snø på gårdsplassen.

8. Noen mener at målet med trening er å forbrenne kalorier. Dette er feil. Kalorier er mye bedre når de bare er lettere oppvarmet. Tre en marshmallow på en spiss pinne og hold den inni peisen i 15 sekunder. Mmm, varme kalorier!

9. Det er viktig å bli litt andpusten. Heldigvis skal det ikke så mye til nå i julen. I dag tidlig holdt det at jeg reiste meg fra sofaen for å hente mer julebrus.

10. Husk at en uke med hard trening og sunn mat er nok til å ødelegge det fundamentet du har brukt et helt år på å bygge opp. Her må det rett og slett knallharde prioriteringer til. Så hva er det du venter på – de julekakene kommer ikke til å spise seg selv!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning