Ting og tang

Gaver i Andeby

Det er en utpreget skikk i Andeby å gi hverandre gaver i tide og utide. Ofte gir en bort unyttige og stygge ting som ingen egentlig vil ha.

Publisert Oppdatert
Skrue er ekstrem når det gjelder slik gjenbruk av mislykkede auksjonshandler.
src="upload/modules/articles/articles/image/large/80390163072.gif" alt="" />
Problemet med å gi bort noe stygt er at giveren ofte får gaven i retur ved første anledning. Derfor er det skikk i Andeby at gaver ikke skal byttes. Dette har gitt pussige utslag i årenes løp og Donald har loftet fullt av tvilsomme presanger. I 1957 fikk han for eksempel et par svømmevinger av Langbein, og til alt overmål hadde nevøene kjøpt tre par til! Det er kanskje unødvendig å legge til at ender er svømmefugler?
src="upload/modules/articles/articles/image/large/80390475073.gif" alt="" />
Dyr var tidligere en vanlig gave i Andeby. Donald fikk en gang et reinsdyr av nevøene sine. Han prøvde å omskolere det til pynt i stua, men reinsdyret nektet plent å fungere som hattehenger. Større ørkenbeist er heller ikke populære blant mottakeren, særlig om dyret er kresent og bare drikker brus.
src="upload/modules/articles/articles/image/large/80390631073.gif" alt="" />

Gaver i Andeby tilpasses i stor grad mottakeren. Kvinnelige ender blir glade over elektriske fjærtørrere, mens Skrue foretrekker matnyttige ting som gullgruver, sunkne skatteskip ol. Selv gir han bort relativt rimelige gaver som brukt tyggegummi, en klinkekule på deling eller en fyrstikkeske. Og ender er nysgjerrige. De leter med lys og lykte etter gavene, gjerne i ukevis før julaften. Donald er en av de verste.
src="upload/modules/articles/articles/image/large/80390943074.gif" alt="" />
Det hender ikke sjelden at gaveleterne lykkes, og da må giverne i blant kjøpe nye ting, forstå det den som kan! Donald kjøper vanligvis gavene sent slik at guttene ikke skal rekke å åpne dem før julaften. Når han gjemmer julegavene glemmer han selv hvor de ligger. I 1975 fikk han huskebok fra Dolly etter en episode der gavene lå i skittentøyskurven. Som oftest gjemmer han dem derfor i skapet for da vet både han og guttene hvor de er.

I blant er fødselsdagsgaven et overraskelsesselskap som slekt og venner spleiser på. Disse selskapene kan være så til de grader overraskende at hovedpersonen selv ødelegger selskapet når han tror han ikke er bedt. Da kan festen bli overraskende for noen og enhver.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80391723075.gif" alt="" />

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning