Skaper

Tips til å bli en Donald-forfatter!

Vil du bli en Donald-forfatter? Få tips fra den norske Donald-forfatteren Olaf Solstrand!

Publisert Oppdatert

Olaf Solstrand er en 30 år gammel bibliotekar, opprinnelig fra Åfjord i Sør-Trøndelag. Han har skrevet over 30 Donald-hitorier. Han mottok Raptusprisen i 2010 for sin innsats for tegneserie-Norge. Han driver tegneserieportalen nettserier.no og har mastergrad i dokumentasjonsvitenskap.

Redaksjonen har spurt: Har du noen spesielle tips til hvordan skrive en god historie?

- Ver original. Ikkje gå inn for å bli den nye Carl Barks eller den nye Don Rosa. Gå inn for å bli den nye DEG.

- Tenk framover. Før du byrjar å skrive historia, bestem deg for kva ho skal handle om. Deretter set du opp ei kort oversikt over kva som skal skje på kvar side.

- Tilpass deg mediet du jobbar i. Dersom du har lyst til å lage Donald-historier, ikkje skriv historier på åtti sider og ikkje putt inn femten ruter på kvar side. Sjølv om du sjølvsagt må prøve å vera original, er det enkelte grunnreglar du er nøydt til å følgja. Vanlegvis er det ganske openbart kva desse reglane er.

- Skriv om ting du kan, eller lær litt om det du skriver om. Ikkje skriv ei historie som handlar om fotball før du har lært offsideregelen.

- Tenk visuelt. Det er generelt veldig kjedelig å berre lese historier om folk eller ender som står og snakkar til kvarandre - då kan du like godtskrive kransekakevitsar. For at ein teikneserie skal vera interessant, må det skje noko som faktisk er litt interessant å sjå på òg.

- Be om tilbakemeldingar på seriane dine - frå nokon som ikkje er foreldrene dine.

Vi takker for tipsene. Nå er det bare å begynne å skrive og tegne!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen