Donald Duck & CO

Tiøringen

Visste du at Skrues tiøring egentlig er en amerikansk dime?

Publisert Oppdatert

Den første tiøringen

Tiøringen er også kalt: lykkemynten, lykkeskillingen, lykketiøringen. Men egentlig er mynten en amerikansk dime!

Det er mange myter og historier knyttet til Skrues første mynt. Vi er for eksempel ikke sikre på når selve mynten ble laget. I ”Skrues liv” av Don Rosa får vi vite at mynten er fra 1875, men i en Barks-historie fra 1961 ser vi mynten i nærbilde og da er den merket med 1890 …

 

Er tiøringen en lykkemynt?
Tja, Donald spurte en gang Skrue om dette, og fikk som svar at dette var visvas! Det var hardt arbeid som hadde skaffet pengene, og mynten beholdt Skrue bare som et symbol, siden det var den første mynten han noen gang tjente.

Hvordan oppbevarer Skrue mynten?
I begynnelsen var nok det ganske tilfeldig. En gang han og nevøene var fanget av B-Gjengen, lå mynten løs i Skrues lomme. Da var den så slitt at de brukte den til å skjære seg løs med. Senere festet Skrue mynten til lomma med en hyssingstump, men som oftest har tiøringen æresplassen i bingen, der den ligger på en silkepute i en monter.

 

Magica og tiøringen
En som virkelig tror på myntens magiske kraft er Magica fra Tryll. Hun vil ha fingrene i pengestykket for å smelte det om til en amulett som gjør henne til verdens rikeste heks. Deretter planlegger hun sikkert å shoppe det som er av tryllemidler. Vi får aldri vite om Magica har rett, siden Skrue passer godt på mynten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen