Hvem er hvem i Andeby

Super-Langbein

Hvem skulle tro at klumsete, trege, late og snille Langbein kunne være en tøff superhelt? Men jo det er han, og så vidt han tror det selv.

Publisert Oppdatert

Fødselsdag: I 1965, i serien "Super Goof meets the Phantom Blot". I Norge møtte vi ham først i Donald Duck & Co nr. 23/67. 

Slektninger: Siden Super-Langbein som kjent er Langbein med superpeanøtter innabords, er slektningene Langbeins: Sønnen Max, nevøen Ferdinand og en mengde onkler og av og til en kusine. 

Kjæreste: Ikke som Super-Langbein. 

Bosted: Et temmelig falleferdig hus med ustelt hage, skjevt gulv, lekk tak, en stappfull garasje og et loft med mange spennende kofferter. 

Yrke: Superhelt 

Hobby: Å redde Andeby fra kjeltringer og naturkatastrofer. 

Klær: Rødt, nuppete flanellsundertøy med SL (ikke ulike Yves Saint Laurent-logoen) på brystet og blå kappe

Annet: Langbein dyrker superpeanøtter i hagen. Når han spiser disse, kan han fly og får superstyrke, teleskopsyn og superhørsel. Dessuten blir han nesten smart! Langbein gjemmer supernøttene i hatten, noe som gjør at flere har spist nøtter med merkelig resultat. Merkeligst var kanskje Super-Fant, som straffet alle beintjuver. Enda merkeligere er det likevel at selv mesterdetektiven Mikke Mus ikke klarer å avsløre Super-Langbeins hemmelige identitet som Langbein! 

Super-Langbein på andre språk
Svenska: Stål-Långben
Danska: Super-Mule
Finska: Superhessu
Engelska: Super Goof
Tyska: Supergoof
Italienska: Super Pippo
Portugisiska: Superpateta

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning