Donaldforfatter

Marco Rota, en klassisk Mikke- og Donald-tegner

Liker du lange Donald-historier? Synes du fortellinger om vikinger og sjørøvere er spennende? Da er denne artikkelen noe for deg, for den handler om en tegner som lager eventyr der alt dette er med - italieneren Marco Rota.

Publisert Oppdatert

(©DISNEY)

Marco Rota 1942-

Marco Rota ble født i Milano 8. september 1942. Han fikk liten tid til formell kunstutdannelse, for alt som 16-åring fikk han utgitt sin første tegneserie som profesjonell. På 60-tallet laget han noen historier med Supermann og Lynvingen, og han tegnet også andre serier før han kom til den italienske Donald-utgiveren Arnoldo Mondadoris forlag.

Rota forteller: " I 1962 hadde jeg laget en bok for Mondadori med biler fra i går, i dag og i morgen. Jeg bidro med illustrasjoner både i farger og i sort/hvitt. På det tidspunkt ble det ledig en jobb som fast ansatt tegner på bladhuset, og et par måneder senere ble jeg tilknyttet Donald-redaksjonen."

Han begynte å lage Disney-tegneserier i 1971 og fra 1974 til 1988 var han sjefredaktør i Disney Italia. Hans første tegneserie var en Mikke Mus-historie, men senere laget han hovedsakelig serier med Donald Duck og Skrue McDuck. Hans mest kjente Disney-historier er om Donald Villand, Donalds skotske alter ego som forsvarte Skottlands kyst mot vikingene, og selvsagt historien «Mitt liv i et eggeskall» (1984), som er Rotas egen versjon av Donalds biografi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen