Hvem er hvem i andeby

Hvem er hvem i andeby: Spøkelseskladden

Spøkelseskladden er en mester til å forkle seg, og til å slippe unna; når politiet en sjelden gang pågriper ham, går det ikke lang tid før han er borte igjen.

Publisert Oppdatert

Han er dessuten en dyktig hypnotisør, og har kunnskaper om blant annet biologi, kjemi og fysikk. Hans største svakhet er forfengelighet; det som driver ham er mer enn noe annet ønsket om å være den største forbryter i universet.

Fødselsdag: 22. mai 1939 i avisserien "Mickey Mouse Outwits the Phantom Blot"

Slektninger: Ingen kjente

Bosted: Antas ofte feilaktig å befinne seg i en celle i Tullersmo fengsel. I virkeligheten er han i stedet på frifot, oppholdssted ukjent.

Yrke: Agent i første historie, senere svindler, kjeltring og tyv.

Klær: Et sort laken med hull til øynene.

Første opptreden i Norge: 23. juni 1965 i Donald Duck & Co nr. 26. Tross tittelen "Spøkelseskladden vender tilbake" er dette Kladdens første historie i Norge.

Annet: Første gang verden møtte Spøkelseskladden ble han faktisk demaskert mot slutten av historien. Det viste seg da at han lignet en viss Walt Disney! I senere historier later det til at alle har glemt Kladdens ansikt, for i dag vet ingen hvordan han ser ut.

Det er kjent at Spøkelseskladden har slått seg sammen med B-Gjengen i noen tilfeller. Han utfører likevel som oftest skurkestrekene sine alene. Stadig i hælene på denne mystiske skurken fnner vi den iherdige detektiven Mikke Mus.

I USA hadde Spøkelseskladden sitt eget blad mellom 1964 og 1966, og noen av disse heftene ble også utgitt som månedshefte her i landet.

Spøkelseskladden signerer forøvrig alltid brevene sine med en blekkladd.

Spøkelseskladden på andre språk:
Norsk: Spøkelseskladden
Svensk: Spökplumpen
Dansk: Sorte Slyngel
Finsk: Mustakaapu
Engelsk: The (Phantom) Blot
Tysk: Das Schwarze Phantom
Spansk: Borrón el Encapuchado / Máscara Negra
Italiensk: Macchia Nera
Portugisisk: Mancha Negra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning