Fritid og merkedager

Hakkespettboken

Hakkespettboka er et omfattende verk! Don Rosa fortalte en gang historien om bokens opprinnelse, og viste der at den er essensen av alt som fantes i biblioteket i Alexandria. Det sier seg vel selv at dette er en meget spesiell bok!

Publisert Oppdatert

Vi kjenner til noen av kapitlene i Hakkespettboka. Her får du litt insideinformasjon, vi regner med at du holder det for deg selv!

Overnaturlige fenomener:

Tryllemidler og overnaturlige fenomener er nøye beskrevet. Det finnes et eget kapittel på s. 67 som heter: Svartekunster, alkymi, hekseri og trolldom?. Her kan du for eksempel lese at heksebrygg i ansiktet vaskes av med såpe og vann.

Språk: 

De fleste kjente og ukjente språk kan oversettes ved hjelp av boka. Du finner f.eks. opplysninger om Ekvaduriansk indianerspråk, Kretisk bildeskrift og en gammel skrift som er eldre enn kileskriften. Og her ser du hvordan man kan tolke indianertegn.

Livbergingstips: 

Dette er et av de viktigste kapitlene i Hakkespettboken. Her kan du lære hvordan du krysser en elv som er full av krokodiller, eller hvordan man redder en person som har en skilpadde hengende fast i nebbet. Viktig informasjon med andre ord.

Geografi, historie og naturfag:

Hakkespettboken viser nok fakta som ingen lærer kjenner til. Har du for eksempel lært på skolen hvordan Napoleon stekte nødhjul til kanonene sine? Oppskriften står i boka, og må for all del ikke blandes sammen med oppskriften på pannekakerøre, som står på s. 18. Det er også et egen kapittel om forskjellige regndanser.(kap. 8) Av disse vil si spesielt peke på undergangspolkaen og dans nr. 7, apache-menuetten som gir 25,4 mm nedbør pr. minutt. Finn fram støvlene.

Hakkerspettboka kunne vi første gang lese om i historien "Onkel Skrue i der sunkne Atlantis". Boken er det aller viktigste en Hakkespett har, og gir svar på absolutt alt, utenom selvsagt de enkleste basiskunskaper. Selv en hakkespett må nemlig gå på skolen. Brobygging derimot er nøye beskrevet på s. 4.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning