Duckipedia

Gamle blader, rim de lager

Visste du at mange av tegneseriene i de første Donald-bladene som kom ut er skrevet på rim? I det første Donald-bladet som kom ut er de to første historiene skrevet på rim!

Publisert Oppdatert

Den aller første historien som stod på trykk i Donald Duck & Co var Mikke-historien «Mikke Mus har flaks til slutt». Denne var på bare to sider og var basert på en tegnefilm, og da den kom til Norge ble oversettelsen skrevet på rim:

Mikke snorker trygt og godt
mens Pluto holder vakt.
Da ringer telefonen brått
og Pluto gir kontakt.
Minni sier: Har du rent
glemt vi skal på ball?
La det ikke bli for sent
klokka er alt halv!

Gjennom hele historien, som ikke har en eneste snakkeboble, er det tekstbokser som forteller hva som skjer i bildene og disse tekstboksene er altså skrevet på rim.

Den neste historien, som handler om Langbein på andejakt, er laget på samme måte: Historien er basert på en tegnefilm, så i stedet for å lage en vanlig tegneserie hvor Langbein uttrykker seg i snakkebobler, består serien av stillbilder med en fortellerstemme i tekstbokser. Og fortellerstemmen er selvsagt også her på rim.

Det var noen sider med slike historier i alle de tidlige Donald-bladene. Fire sider tegneserie på rim virker kanskje ikke så mye, men husk at de første Donald-bladene var på bare tjue sider hver! Fire-fem sider utgjør en ganske stor del av bladet, altså.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80214818764.gif" alt="" />

Historier basert på korte tegnefilmer som har en fortellerstemme i tekstbokser er det ikke lenger noen av i Donald-bladet, og kanskje er det derfor diktekunsten også har forsvunnet helt fra Donald-bladet? Helt sikker kan man aldri være, men Donald-historier på rim har i alle fall blitt en levning fra fortiden.

Og det er kanskje like greit, hva mener du?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning