Hvem er Hvem i Andeby

Fantomia

I 1973 følte Dolly at alle mannfolkene i familien sin var fjompenisser (særlig Donald og Skrue). Dolly hadde lyst til å gi dem en lærepenge. Les om Fantomia

Publisert Oppdatert

Fødselsdag: 8. april 1973, da den første historien om Fantomia ble utgitt på italiensk.

Egentlig navn: Dolly Duck.

Yrke: Superhelt og feminist.

Klær: Kjolelignende uniform med tilhørende hette (drakten er blå i noen historier og rød i andre). Funklende ansiktsmaske. Har også et perlekjede som egentlig er et søvndyssende våpen, et belte som kan brukes som klatrestrikk og støvler som inneholder kulelager.

Første opptreden i Norge: Donald Pocket 28, i historien «Fantomia og Ariadnetråden» (1979).

Annet: I 1973 følte Dolly at alle mannfolkene i familien sin var fjompenisser (særlig Donald og Skrue), og hadde lyst til å gi dem en lærepenge. Hun snakket med oppfinnervenninnen Hilda Hårsår, som kom på at det kunne gå an å gjøre Dolly til en superhelt – med et kledelig antrekk, og med superheltutstyr som lammende pudder, lommespeil som kan samle vanlig lampelys til stråler som kan smelte metall, og perlekjeder som skiller ut søvndyssende gass. Når hun ikke beveger seg på rullestøvlene sine bruker hun en supermotorsykkel, som i tillegg til å fungere som en vanlig motorsykkel har mulighet til å fly.

Det må sies at kostymet til Fantomia kanskje ikke er like godt som Fantonalds, ettersom alle som ser Fantomia med en gang skjønner at hun er Dolly – men hun har da klart å fakke noen skurker likevel.

Fantomia på andre språk:

Norsk: Fantomia
Svensk: Stål-Kajsa / Super-Kajsa
Dansk: Supersine
Finsk: Viitatar
Engelsk: Super Daisy
Tysk: Phantomime
Fransk: Fantomialde
Spansk: Patomasa
Italiensk: Paperinika
Portugisisk: Superpata

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen