Duckipedia

En by på havets bunn

Visste du at det nede på havets bunn, like utenfor Andeby, faktisk finnes en by?

Publisert Oppdatert

Byen, som går under navnet Undervannsland, har 208 innbyggere og ligger 70 meter under havflaten. Til tross for at byen ikke har noen kontakt med omverdenen har den likevel alt den trenger, både skole, doktor, smed, apoteker og tømmermann. Og kanskje best av alt - Undervannsland har ingen skatter, ingen bilulykker og ingen krig. En kan lett skjønne at innbyggerne liker seg der!

Det var Donald og guttene som i 1984 ( Utgitt i Norge Donald Duck & Co 1997-30 ) oppdaget byen, da de ble slukt av den gigantiske malstrømmen som finnes utenfor Andeby. Nederst i malstrømmen, nede på havbunnen, ble de utslåtte endene oppdaget av byens innbyggere, andre personer som i sin tid hadde blitt slukt av samme malstrøm. Ved flo eller fjære er nemlig strømmen så sterk at havbunnen ligger tørr, og når ikke, så finnes det vanntette båter boltet fast til havbunnen som det er mulig å oppholde seg i.

src="upload/modules/articles/articles/image/large/80213882763.gif" alt="" />

Først ønsket duckene å bli i det problemfrie landet, men etter å ha fått tenkt seg litt om kom Donald fram til at han ikke ville at hans rike gnier av en onkel og den ekle skrytepaven Anton skulle få huset og alle sakene hans hjemme. At Undervannsland hadde både skole og lærer gjorde også Ole, Dole og Doffen lite innstilt på å bli der. Derfor ved å løsne boltene i båten samtidig som vannet i malstrømmen steg, klarte Donald og guttene å komme seg opp til havflaten igjen og tilbake til alle hverdagsproblemene i Andeby. Heldigvis, vil kanskje mange si, siden det tross alt er det som skaper historiene vi kan lese i Donald Duck & Co. uke etter uke!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning