hvem er hvem i andeby

B-gjengen

Andebys største kjeltringer og Onkel Skrues store skrekk, B-gjengen

Publisert Oppdatert

Fødselsdag: November 1951 i tegneserien «Kanonvakten».

Slektninger: Kaptein B og de tre sønnene hans er stamfedrene til dagens B-gjengkarer. Du kunne lese om dem i Skrues liv del 2. Ellers har vi sett Bestefar mange ganger, og det finnes faktisk også tre nevøer, i blant kalt Bitte-B-gjengen.

Bosted: Dette er hemmelig, men det antas at B-gjengen holder til i Andebys havnekvarter.

Yrke: Kjeltringer, svindlere og tyver.

Klær: B-gjengen har fengselsklær. B-gjengmedlemmene kan skilles på numrene, og de tre hovedmedlemmene vi møter oftest, har også litt forskjellig personlighet: Nr. 176-167 er smartest, og oftest lederen av banden. Nr. 176-671 er nokså dum, og ofte går planene i vasken takket være ham. Nr. 176-761 liker svisker svært godt.

Første opptreden i Norge: Oktober 1952

Annet: B-gjengen er naturligvis fryktede motstandere for onkel Skrue. De er med i Andebys Kjeltringforening. B-gjengen har tilgang på avanserte maskiner, romraketter etc. Antakelig finansieres de av vellykkede kupp, og får støtte av fagforeningen sin. Skrue har hatt utallige basketak med B-gjengen, helt fra han kom til Amerika som ung og frem til i dag. Ellers er Andebyfilialen av B-gjengen medlem av en verdensomspennende forbryterbande. Det er usikkert hvor mange B-gjengmedlemmer som finnes, men vi har sett 13 samtidig i en buss i Andeby!

B-gjengen på andre språk:
Norsk: B-gjengen
Svensk: Björnligan
Dansk: Bjørnebanden
Finsk: Karhukopla
Engelsk: Beagle Boys
Tysk: Panzerknacker
Fransk: Les Rapetou
Italiensk: Banda Bassotti
Portugisisk: Irmaos Metralha

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning