Hvem er hvem i Andeby

Arpin Lusène

Da Don Rosa trengte en helt spesiell skurk til historien "Den sorte ridder" i DD&Co 23-24/1998, lanserte han en fransk mestertyv som har vist seg å være en av Onkel Skrues aller skumleste motstandere.

Publisert Oppdatert

Med Arpin Lusène/«Den sorte ridder» skapte Don Rosa en helt ny trussel mot Onkel Skrues rikdom. I motsetning til B-Gjengen, Magica fra Tryll og Gulbrand Gråstein er Lusène verken ute etter å plyndre Skrue for egen vinnings skyld eller å passere S

krue i rikdom. For å krone sin fantastiske karriere som mestertyv er det nok for ham å få folk til å tro at «Den sorte ridder» har plyndret Skrue. Med tilgang til superløsemiddelet Skrueløs™ blir Lusène på mange måter den frykteligste trusselen Skrue noen gang har stått overfor, fordi han dermed er blitt i stand til å tilintetgjøre hele innholdet i pengebingen. Et ytterst skremmende scenario for Skrue fordi penger og andre verdier som er tilintetgjort aldri kan bringes tilbake.

Lusène bor i en luksuriøs villa på den franske riviera. Som Arpin Lusène er han kjent som

en styrtrik fransk gentleman, samler og livsnyter. Som «Den sorte ridder» er han kjent som en dristig mestertyv som kun stjeler fra rike personer som har råd til å bli bestjålet. Forfengelig som han er, legger han ikke skjul på at han er venn av «Den sorte ridder», men alle spekulasjoner til tross, det foreligger ingen beviser for at Lusène er identisk med «Den sorte ridder» ettersom Arpin Lusène aldri har blitt arrestert, og sistnevnte aldri har blitt tatt.

Arpine Lusene / Den sorte ridder på ulike språk:

Original (engelsk)

Arpin Lusene

The black knight

Norsk

Arpin Lusène

Den sorte ridder

Dansk

Arpin Lusène

Den sorte ridder

Svensk

Armand Lutin

Svarte riddaren

Islandsk

Arpin Lusene

Svarti Riddarinn/Svarti Knapinn

Finsk

Arpin Lusene

Musta ritari

Tysk

Arpin Lusene

Der schwarze Ritter

Nederlandsk

Arpin Lusène

De zwarte ridder

Fransk

Arpène Lucien (Armand Lutin)

Le chavalier noir

Italiensk

Arpine Lusène

Il cavaliere nero

Spansk

Arpin Lusène

El caballero negro

Portugisisk

Arpin Lusène

O cavaleiro negro

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning