last ned

Don Rosa-poster 9 - Skrue McDucks forsvunne riker

Denne siden er en hyllest til de bortgjemte, makeløse rikene og helt spesielle stedene som Carl Barks skapte til Skrue McDucks eventyr!

Publisert Oppdatert

Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre. Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre.

Vi starter øverst til venstre og går med klokken:
Øverst gir jeg tre eksempler på tre berømte slott/palass fra Skrues eventyr. Først, selv om det kanskje ikke er noe "tapt rike", og ikke akkurat en fryd for øyet, så er det fortsatt en av de viktigste stedene i Skrues liv: Castle McDuck på en fjern skotsk hei. (Det gamle slottets hemmelighet - Norge: Jeg onkel Skrue/1975)

Øverst i midten er intet mindre enn Valhall, som Skrue snublet over på en villfaren asteroide. (Gudemysteriet - Norge: DD 29/62)

Den bortgjemte og tåkelagte byen Colchis, hvor harpyer beskytter Jasons gylne skinn. (Det gylne skinn - Norge: Gullbok 1985-Fin gammel årgang)

Her har vi den tapte byen Tangkor Wat, et eller annet sted i Indokinas jungel. (Onkel Skrue begynner på nytt - Norge: DD 43-45/59)

Her er nok en vakker, isolert dal. Denne skjuler de gamle inkaenes gullgruver (skjønt, Tralla La hadde ikke de gufne fellene som hilste Skrue velkommen her). (Onkel Skrue og inkagullet - Norge: DD 24-26/60)

På Kreta, under ruinene av palasset til kong Minos, og ved enden av den berømte labyrinten, lå kongens tronsal, stappfull av skatter. (De vises sten - Norge: DD 4-7/76)

Har var det for liten plass til at jeg fikk dem med alle sammen, men får jeg iallfall presentere fem av Cibolas syv byer! (Cibolas syv byer - (Norge: DD 38-41/61)

Her kan du se regiment av teratitter og fermitter som marsjerer gjennom...Terraferma! (Landet under jorden - Norge: DD 7-10/75, kuttet 2 sider)

Den tapte byen Atlantis, omgitt av sine voktende hvaler. (Onkel Skrue i det sunkne Atlantis - Norge: WD Godbiter 56/1984)

Med sin sagnomsuste virvelstrøm, som ser ut til å føre ned til Atlantis, gir jeg dere den deilige dalen Tralla La (med sine mektig fjellsider kraftig krympet av plasshensyn). (Onkel Skrue rømmer fra rikdommen - Norge: DD 18-20/59)

D.U.C.K.-jakten: I incadalen, ta en titt på den nærmeste av de to murveggene der springkniven venter på uforsiktige angripere.

Se flere Don Rosa plakater her!

Gå ikke glipp av historien om Skrues liv, Donald Duck & Co. Nr. 28, 29 og 30!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning