Last ned

Don Rosa-poster 4 - Skrue McDucks yngre år

Publisert Oppdatert

Don Rosa: - Jeg antar at jeg er ganske godt kjent for mine historier om Skrues liv, og de hadde gitt rikelig med stoff til denne siden. Men disse plakatene er jo en hyllest til Carl Barks sine historier, ikke mine!

Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre. Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre.

Vi starter øverst til venstre og går med klokken:
Skrue som graver etter kobbermalm i Montana i 1882. Dette er et tilbakeblikk til den aller første onkel Skrue-historien som sto på trykk i en tegneserie viet helt og holdent onkel Skrue! (Den lure onkel Skrue - Norge: Walt Disneys Serier 1/54)

Atter en gang bruker jeg min egen versjon av den unge Skrue for å vise ham når han samler peisved som skal selges, noe Skrue en gang nevnte da han mimret om sine tidligste jobber. (Kongen av gullelven - Norge: DD 48-50/63)

Bare fordi jeg opplever en mangel på tilbakeblikk fra pennen til Barks, viser jeg litt mer av Skrue på kobberjakt i Montana. Kanskje jeg heller kan påstå at denne scenen stammer fra hans tidligere dager i "pionertidens kvegkriger", som også nevnes i samme historie. (Den lure onkel Skrue - Walt Disneys Serier 1/54)

I Skrues liv tegnet jeg hans tid som gullgraver i Arizona, men da fjernet jeg brillene, i den mening at de kom senere. Men her er han med briller, slik han ble fremstilt av Barks i et tilbakeblikk til disse årene. (Spøkelsesbyen - Norge: DD 31/60)

Ja, jeg fjernet også Skrues briller da jeg tegnet historiene om hans liv på en Mississippi elvebåt, men her er han akkurat slik som han ble fremstilt i et eventyr fra 1957, det eneste tilfellet av en Barks-historie som fra begynnelse til slutt foregår i Skrues ungdom. (Onkel Skrues fantastiske elvekappløp - Norge: DD Pocketbok 4/1969)

Behøver jeg å beskrive hva som skjer her? Skrue viser stolt frem funnet som endelig gjorde ham rik, gåseegg gullklumpen, noe som ikke går upåaktet hen av en viss Gylne Gulda. Resten, som man sier, er historie. (Onkel Skrue på jakt etter gull - Norge: DD 52/59-2/60)

Jeg kan ikke sverge på at dette tilbakeblikket fra pennen til Barks viste en ung Skrue i den dykkerdrakten, men det virket som en referanse til den mye tidligere tiden Skrue fortalte om, da han beskrev sin dager som skattesøkende vrakdykker i Det karibiske hav. (Den lure onkel Skrue - Norge: Walt Disneys Serier 1/54)

Et av mine absolutte favorittpanel! I gatene til Dawson City, under det store gullrushet i Yukon, får verden se Skrue for aller første gang. (Atter en gang fra Den lure onkel Skrue - Norge: Walt Disneys Serier 1/54)

D.U.C.K.-jakten: Se på veggen i tunnelen, ved siden av skulderen til Skrue som skopusser.

Se flere Don Rosa plakater her!

Årets sommerlesning - Skrue McDucks liv og levnet! Gå ikke glipp av Donald Duck & Co. Nr. 28, 29 og 30.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning