hakkespettavisen

Avsløring av konkurranse-svar

I første kalenderluke var det mange som avslørte svaret i kommentarfeltet. Nå ønsker Atle_Duck forandringer.

Publisert Oppdatert

Man har lenge slitt med at svarene i konkurranser avsløres i kommentar-feltet, men det har aldri blitt tatt opp skikkelig. Men i første luke av julekalenderen reagerte Atle_Duck kraftig.

1. desember startet Donald Duck & cos populære julekalender. Og i mange, mange år har det vært mulig å svare på lukene på donald.no. Det var det også i år, og i første luke kunne man vinne den radiostyrte bilen Nikko Ghosting Vaporizr. I år, som i fjor og i forfjor, la Redaksjonen ut en artikkel på forsiden hvor man kunne svare på luke. I årene før det nye dono hadde man en mye kulere kalender på nettet, hvor man kunne trykke på luker og svare der.

Nikko Ghosting Vaporizr: Man kunne vinne en radiostyrt bil, men svaret ble avslørt i kommentarfeltet. Nikko Ghosting Vaporizr: Man kunne vinne en radiostyrt bil, men svaret ble avslørt i kommentarfeltet.


Og på den gamle kalenderen var det en stor fordel: Det var intet kommentarsystem. For kommentarsystemene har man lenge slitt med at medlemmer avslører svaret. I 1. desember-luker kom det totalt over 200 kommentarer, som delvis var avsløring av svar, respons om at spørsmålet var for lett og klaging på de som avslørte svaret. De fleste kommentarene om klagde på avsløringen var på én setning og inneholdt sensur eller banning mot en bestemt person, men noen få tok det opp på en seriøs måte. En av disse var det det 15 år gamle medlemmer Atle_Duck. Han skrev følgende:

Les videre på neste side ..."Jeg har noe på hjertet som jeg vil fortelle, og jeg setter pris på at så mange som mulig tar seg tid til å lese dette og ta det til seg.

Jeg irriterer meg enda mer hver gang det er en konkurranse her på donald.no, når folk skriver det riktige svaret i kommentarfeltet. Hva er poenget med en konkurranse hvis man skal få svaret rett i hendene? Hvis dere har lyst til å vinne, er dere helt ********* dersom dere skriver svaret slik at andre kan vinne i stedet!

Tenk dere for eksepel at 1000 personer vet det riktige svaret og sender det inn, da har du 1 tusendels sjanse til å vinne. Men om du skriver det riktige svaret i kommentarfeltet, er det kanskje 3000 personer som sender inn det riktige svaret! Alle må vel forstå at sjansen til å vinne blir mye mindre!

Så hvorfor minske din egen og andres sjanse til å vinne ved å skrive svare i kommentarfeltet? Dette skjer hver eneste gang det er en konkurranse her på donald.no som krever et riktig svar. Hvis det var meningen at alle skulle vite det riktige svaret kunne vel bare redaksjonen trukket ut en bruker som kunne fått premien med en gang, uten å ha noen konkurranse.

Så til alle dere som skriver svaret i kommentarfeltet: Vær så snill å slutte med det, det minsker min, din og andres sjanse til å vinne! Det ville blitt mye morsommere for alle sammen.

Mvh Atle Duck"

Atle_Duck ønsker ikke at konkurransene skal bli ødelagt.

Atle_Duck ønsker ikke at konkurransene skal bli ødelagt.

Les videre på neste side ...


Til tross for at det kom kommentarer veldig fort i den artikkelen, og kommentaren da kom langt bak, fikk Atle fem kvalitetspoeng for kommentaren.

Løsning

Heldigvis ser ut som at det har blitt en løsning på saken. I artikkelen om dagens luke (2. desember) har Redaksjonen slått av kommentar-funksjonen, som gjør at det ikke er mulig å poste svaret i artikkelen. Det er en løsning som fungerer for nå, for de fleste som postet svaret i kommentarfeltet har ikke funnet veien til forumet enda. Men om det sendes noe på PM er usikkert. Artikkelen for gårsdagens luke (1. desember) er tilsynelatende fjernet, til tross for at artiklene for 2011 og 2010 fortsatt ligger ute.

Les hele hakkespettavisen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen