Valg i Andeby

Søndagsåpent i Andeby?

Dette mener partiene!

Publisert Oppdatert

Valgkampen er i full gang i Andeby, og søndagsåpne butikker er et av de temaene som diskuteres heftigst. Dette mener de forskjellige ordførerandidatene:

Grasmus Handsome, Mildemøpartiet de grønnskollingene

– Vi er for søndagsåpne butikker, men synes de skal være stengt alle andre dager i uken.

Klut Varsnill Harfeide, Kr Folkeparti

– Jeg syns søndag skal være familietid. En dag for å invitere svigerforeldrene dine til middag, og kanskje håpe at de ikke kritiserer matlagingen din for en gangs skyld. En dag for å tilbringe kvalitetstid sammen med tenåringsdatteren din, som plutselig har bestemt seg for at hun bare skal gå kledd i sort og høre på satanrock. En dag for … vet du hva, jeg har ombestemt meg. Ja til søndagsåpent, familietid er oppskrytt.

Fjerna Bergensol, Rett Høyre

– Vi synes at søndag bør legges ut for salg. Så kan den som byr høyest få bestemme hva denne dagen skal brukes til.

Riv Grensen, Fremskrottspartiet

– Ja til søndagsåpne butikker! Tenk på alle pengene vi kunne spart på rødt blekk til kalendere, dersom søndag ikke lenger var en helligdag?

Grine Lei Grrr-Ande, Kvakk & V

– Vi ønsker begrensede åpningstider på søndager, men bare for folk som er i reelle nødssituasjoner. Eksempler på godkjente nødssituasjoner er:

- Det er bursdagen til barnet ditt og du har glemt å kjøpe gave.

- Du skal i bryllup men bikkja har spist opp penskoene dine.

For å få kjøpt det du skal ha må du ha med deg dokumentasjon på at det er en reel nødssituasjon, f. eks. fødselsattesten til barnet ditt, røntgenbilde av magen til bikkja di osv.

Jonfjas Gal Skjøre, Andfeilerpartiet

– Vi mener at søndag egner seg best for vindusshopping. Så butikker som selger vindusruter kan få holde åpent.

Tryggved Slagstøvel, SlentrePartiet

– Vi går ikke inn for søndagsåpne butikker. Unntaket gjelder dagligvarebutikker med areal som ikke overstiger 1x1 kvadratmeter. Men merk at denne begrensningen ikke sier noe om høyden på butikken. Så det er fullt mulig å bygge en dagligvarebutikk på 1x1 kvadratmeter som er 42 etasjer høy.

Bjørnhard Moskusnese, Søtt

– Vi er mot søndagsåpent. Søndag er gøyal fordi det er den store annerledesdagen. Vi vil heller forsterke denne annerledesheten. Hva med at vi bare får lov til å gå på hendene på søndager? Og at alle må gå med buksene sine på hodet? Hadde ikke det vært gøyalt?

Saudeun Klysbakken, SOfasovernes Venneparti

– Vi går inn for en total omgjøring av åpningstidene i Andeby. Altfor lenge har det vært A-menneskene som har lagt føringen for døgnrytme og åpningstider. Nå er det på tide at B-menneskene slipper til. Vi ønsker å flytte standard åpningstider for butikker fra 9-17 til 14-22. I helgene skal butikkene åpne klokken 16 og stenge ved midnatt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning