Bestemor på Øya

– Kan jeg ikke bare få en kopp traktekaffe?

Bestemor Duck ANDmelder Øyafestivalen, dag 2

Publisert Oppdatert
Kan jeg ikke bare få en kopp traktekaffe?
Bestemor Duck

Dag 2

I dag tenkte jeg at jeg skulle undersøke litt hva festivalen har å by på annet enn denne ulyden som passerer for musikk i disse dager. Det piper fortsatt litt i ørene etter i går, så jeg tar ikke sjansen på å gjøre vondt verre.

Jeg går først for å kjøpe meg en kopp kaffe. Men det viser seg å være lettere sagt enn gjort! Mannen bak disken ramser opp i fleng:

«Denne svært eksklusive kaffebønnen har tatt turen gjennom fordøyelsessystemet til en lama, noe som gir den en leken, syrlig ettersmak. Mens denne utsøkte kaffebønnen er kvernet sammen med apespytt og deler av skjegget til en gammel sjømann. Men hvis du virkelig vil ha det ypperste, anbefaler jeg denne: kaffebønnene er tråkket i stykker under de bare føttene til en folkesky presteorden i Himalayafjellene som bare dusjer én gang i året. Fotsvetten og liktornene gir kaffen en umiskjennelig smak av –»

«Kan jeg ikke bare få en kopp traktekaffe?» spør jeg.

Men nå har jeg visst fornærmet mannen dypt, han fnyser og vender nesa opp, før han snur seg mot en annen kunde.

Jeg får til slutt kranglet meg til et glass vann, men det skal han ha femti kroner for. Femti! Jeg spør hvor mye jeg skylder ham for oksygenet jeg har pustet mens jeg sto her, men det er i det minste gratis.

Så hva med maten? Ifølge programmet er arrangørene opptatt av å bruke økologiske matvarer og det er jo fint. Matbodene står på rekke og rad. Jeg går opp til en av dem og spør hva som er på menyen.

Hva inneholder pølsen for å fortjene den prisen? Kjøtt av enhjørning?
Bestemor Duck

«Jambalaya, Quesadilla, Kimchi, Jianbing og Gumbo.»

Jeg forstår ikke et kvekk, så jeg går videre til neste bod.

Etter en liten evighet finner jeg endelig noen som selger pølse i brød, men det skal de altså ha hundre kroner for. Makan! Hva inneholder pølsen for å fortjene den prisen? Kjøtt av enhjørning? Blir den servert på et gullfat fra Tutankhamons grav? Følger det med et originalmaleri av Edvard Skunch? Skamme seg skulle de! Forsøke å rane gamle damer på den måten.

Det ender meg at jeg setter meg i bilen og spiser lunsj hjemme på gården. Mer kortreist og økologisk mat enn det skal det godt gjøres å få tak i!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen