Reisebrev

Arild Midthun på reisefot igjen!

Denne gangen går turen til Finland og Aku Ankka!

Publisert Oppdatert

Hei igjen, alle sammen!

Ut på tur, aldri sur! Denne gang gikk altså turen til Finland. Jeg rakk akkurat å gjøre klar masse illustrasjoner til den nye Hall Of Fame-boken, før jeg måtte pakke om etter Tanzania-turen og komme meg på flybussen :-)

Etter en kort flytur var vi plutselig i Aku Ankka-land!

Tormod Løkling, Knut Nærum og jeg ble vist rundt på det imponerende Sanoma-forlagshuset av sjefredaktøren for det finske Donald-bladet, Jukka Heiskanen.

Her tar vi heisen ned sammen etter et særs hyggelig besøk i Aku Ankka-redaksjonen. Vi skulle så fraktes i minitaxi fra Helsinki og til Turku/Åbo (det finske navnet betyr "markedsplass" og det svenske "bosetningen ved elven").

Etter en liten times kjøretur, hvor vi snakket sammen om fremtidige Donald-historierer, kom vi frem til hotellet vårt i Turku.

Etter innsjekkingen på hotellet ble vi tatt med ut på middag ...

... på en gammel dampbåt?!?

Det viste seg at man kan tøffe ut og spise grillmat på denne bittelille øyen i skjærgården rett utenfor Turku.

Så var vi klar til å legge fra kai ...

... og her kan dere se Knut med Turun linna/Åbo slott i bakgrunnen.

Og her er vi ute på den lille øyen ...

... hvor det ble grillet og servert kjempegod mat!

Det var en ganske stor overgang fra Afrika, hvor det ble stummende mørkt i seks-syvtiden, å her kunne sitte ute i den lyse natten og spise deilig grillmat uten å måtte bekymre seg for malaria-mygg.

Etter hvert gikk vi om bord og turen innover til byen og en stadig mer forlokkende seng på hotellet.

Da vi tøffet innover tenkte jeg på at sønnen i familen som hadde bodd på denne knøttlille, forblåste øyen, faktisk hadde lært å sykle der! Vet ikke om jeg hadde latt mine barn sykle ute på de steinene der med det store havet kun en liten sykkelvelt unna ;-)

Vel, dette var første dag på vår første signeringsferd til Finland. Avslutter for denne gang med disse nattlige bildene av Turku slott ... et motiv dere nok kommer til å kjenne igjen i siste episode av Hansa-historien som starter i Donald Duck & Co nr. 26.


Vi tastes plutselig igjen ;-)

vh
Arild

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning