Blogg

Arild Midthun i Afrika!

Følg Donald-tegner Arild på reisefot til fotballturnering ved foten av Kilimanjaro!

Publisert Oppdatert

I hele St. Hans-uken deltar den norske Donald-tegneren Arild Midthun på en stor fotballturnering i Tanzania som heter East Africa Cup. Han skal holde foredrag og undervise de voksne som følger de unge fotballspillerne.

Cupen arrangeres hvert år ved foten av Kilimanjaro i Tanzania. Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom organisasjonene KRIK, CHRISC, MYSA og Norsk Folkehjelp. Rundt 2000 barn og unge fra 7 land skal delta.

Som en del av BBCs mediakurs for deltakerne, er han ansvarlig for et seminar om hvordan man kan bruke visuelle medier til å fortelle det man vil.

– På cupen skal jeg undervise om informasjonsarbeid. Dette er veldig viktig, spesielt i land hvor infrastrukturen er dårlig og mange ikke kan lese. Min oppgave vil være å vise hvordan man kan visualisere et budskap gjennom forskjellige medier, forteller Arild.

Han mener styrken til en tegneserie eller en youtube-film er at du blir lokket inn i handlingen. En sånn formidling kan brukes bl.a. for å informere om smittsomme sykdommer og om hvordan man kan skaffe rent vann, forklarer Donald-tegneren.

– I samarbeid med Donald Duck & Co-redaksjonen, kommer jeg til å sende små reisebrev under turen til Øst-Afrika. Det første Donald-postkortet hjem kommer på mandag, lover Arild.

Følg med her på Donald.no for reisebrev fra Arild!

Les fakta om East Africa Cup på neste side!

Fakta:
East Africa Cup (EAC)
- Fotballturnering for gutter og jenter i alderen 12-16 år.
- En cup som innebærer mye mer enn fotball.
- Idrettsturneringen som er en av de største turneringene i Afrika, blir avholdt siste del av juni i Moshi, en liten by ved foten av Kilimanjaro i Tanzania.
- Hver morgen er det seminarer.
- Brobygging på tvers av kultur er en viktig del av arbeidet.


(Delvis hentet fra http://chrisc.no og http://www.eacup.org )


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning