info

Aprilsnarr!

Gikk du på limpinnen?

Publisert Oppdatert

Les vår første aprilspøk under:

Egmont tar nakengrep i Andeby!

Gjør endringer etter stor pågang fra bekymrede foreldre.
Donald Duck & Co har gledet mange generasjoner nordmenn med sine historier om endene i Andeby. Nå blir det satt en stopper for den lettkledde stilen til endene.

De siste årene har Egmont Serieforlaget AS ukentlig fått henvendelser fra bekymrede foreldre som er svært urolige for hva eksponeringen av nakenhet kan gjøre med små barn. Klageomfanget har vært størst i de skandinaviske landene og hos tyske Egmont Ehapa Verlag GmbH. Egmont International i Danmark har derfor sett seg nødt til å gjøre drastiske endringer i Andeby. Avgjørelsen kom i etterkant av en forbrukerklage i Danmark, hvorpå forbrukermyndighetene bl.a. utalte:

- Små barn er svært påvirkelig i forhold til tegneserier med sterke farger, enkle figurer og morsomme dyreskikkelser. Vi frykter hva en slik eksponering av nakenhet kan gjøre med barnas utvikling på sikt og med deres forhold til nakenhet, spesielt fordi Donald er så populær hos barn helt ned i 3-4 års alderen”.

Egmonts egen tegneseriefabrikk ECC (Egmont Creative Center ), som utvikler manus og tegner bl.a. Donald Duck & Co, har blitt pålagt nye strenge retningslinjer. - ECC er blitt pålagt å dekke til de nedre partiene av endene i tiden framover, forteller Donald-redaktør Marius Molaug. - Dette rammer ikke bare Donald, guttene, Onkel Skrue og Anton, men også skjørtelengden til Dolly, bestemor Duck, Hetti, Letti og Netti, og mange flere. Redaktøren legger til: - Dette er selvsagt veldig trist, da Donald Duck & Co har en stor plass i hjertet til den norske befolkningen og vi ønsker nødig å endre på disse tradisjonsrike figurene. Men vi har stor forståelse og respekt for at Egmont International tar disse grepene for å verne om barna. ECC er allerede i gang med å utvikle klesplagg som skal løse denne utfordringen.
De første skissene er klare. Hvilke benklær synes du at passer best til Donald?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen