visste du at?

Antons beksvarte hemmelighet!

Publisert Oppdatert

Fetter Antons utrolig flaks, bringer ham alt han trenger, og han grøsser ved tanken på å måtte jobbe for føden. Men hjemme i en safe skjuler han en dyp hemmelighet, og han vil gjøre alt for ikke å avsløre den.

Anton har aldri skjult det faktum at han avskyr å jobbe. "Arbeid" sa han en gang til Donald. "Hva får du ut av det, fetter, annet enn blemmer og vond rygg?" Anton avskyr arbeid så sterkt at han, rett og slett, ikke bruker hellet sitt så mye som han kunne. "Vil jeg ha en million, holder jeg bare hatten min fram - og vips, er den full av penger!" og han fortsetter, "men da må jeg ønske det veldig sterkt, og det er også en form for arbeid".

Og heldigvis behøver ikke Anton å jobbe, han får alt han trenger gratis. Etter en lett promenade i nabolaget kan han komme hjem med et dusin egg, et brød, en lammestek med saus og poteter, en eplepai, en flaske fløte og en hoppestokk.

Antons flaks har lenge vært et kontroversielt tema i Andeby. Hvor får han det fra? I 1952 funderte Skrue, Donald og guttene på om løsning kunne være at Anton hadde en mystisk lykkeamulett som brakte ham hell. Det var slik de oppdaget at Anton hadde et pengeskap, og han var særdeles hemmelighetsfull om hva denne safen skjulte. Kunne pengeskapet romme en hemmelighet som gjør Anton så mye mer heldig enn alle andre?

Svaret får du på neste side!

Ved nærmere undersøkelser fant de ut at skapet inneholdt ... en vanlig 25-øring. Og det var ikke en lykkebringende 25-øring. Anton innrømmet at han en gang hadde hatt en jobb, og da hadde han tjent denne mynten. Det sier litt om Antons forhold til arbeid, at han skammer seg over slik en ærlig fortjent mynt, at han må låse det inn!

Du kan få vite mer om Anton i Donald Duck & Co nr. 15. Da får vi nemlig treffe hans enda frekkere fetter! Er det virkelig mulig at noen kan være mer irriterende enn Anton?

Dette bør du ikke gå glipp av!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning