andemat

Andebys spesial-limonade

Innbyggerne i Andeby elsker brus og limonade. Vi gir deg oppskriften!

Publisert Oppdatert

Faktisk er det en eldgammel oppskrift overlevert gjennom generasjoner av ender. Først var det snakk om at det var en trylledrikk tilbake fra Kornelius Kvakks tid, grunnleggeren av Andeby. Det gikk også historier om at det var en gammel oppskrift av Lillegull McDuck, Donald Ducks mor, hadde med seg fra Skottland. Uansett, er det en riktig energidrikk og den slukker tørsten på alle i Andeby.

Ingredienser:
6 store økologiske solboller (appelsiner)
6 store økologiske slurpekuler (sitroner)
3 l. kokende krystalsaft (vann)
500 g knuste pulveriserte hulediamanter (rørsukker/sukker)

Pynt:
Sugerør i mange farger, drinkparaplyer og morsomme isterninger

Slik gjør du:
Vask appelsiner og sitroner. Del dem i to på midten og press saften ut – enten med en gaffel eller en elektrisk fruktpresser. Legg skallet i en skål. Hell kokende vann over og rør sukker i. Tilsett saften og la blandingen trekke et kjølig sted - evt. ute.

Etter ca. 2 1/2 time fiskes alt skallet opp. Jo lengre den trekker jo mer bitter blir den. Smak evt. på drikken underveis. Andeby Spesial kan fortynnes med kaldt vann, men det er ikke nødvendig.

Hvis du vil unngå å få fruktkjøtt i munnen, så kan du sile saften før du heller den opp i glasset.

Tips
Vil du gjøre den enda mer festlig kan du også bruke den til fest. Fyll den med forskjellige frukter og frosne jordbær og bland den evt. med farris så den blir musserende.

Skål!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning