ukens blad

Ah. Redaksjonen ligger og slapper av...

Denne uken er det nemlig selveste Don Rosa som lager bladet vårt! Heia Don!

Publisert Oppdatert

Den legendariske Donald-tegneren Don Rosa feirer 60-årsdag den 29. juni. Som bursdagspresang lar vi jubilanten være gjesteredaktør for Donald Duck & Co.

Donald Duck & Co nr. 25 som er i salg fra fredag 24. juni, har ingen ringere enn Don Rosa som gjesteredaktør. Den store Donald-skaperen har selv plukket ut de fleste historiene i bladet og skriver underholdende om hvorfor akkurat disse seriene ble hans redaktørfavoritter.

Don skriver på lederplass:

«Først forsikret jeg meg om at dette ikke er en permanent stilling. Bare tanken på å være ukebladredaktør skremmer meg! Jeg hadde den lette jobben med simpelthen å skrive og tegne serier. Men redaktøren må ta seg av alt i et blad, fra omslaget til baksiden, holde oppsyn med arbeidet til dusinvis av andre, prøve å forutse hva leserne vil ha denne uken og hvordan det kan komme til å forandre seg i neste uke og til neste år. Brrrrr! Hvordan greier man det, selv hvis man har Magica fra Trylls evner? Jobben min var lett – jeg lurer på om det er derfor jeg faktisk kan fylle seksti mens jeg fremdeles føler meg som en tjueåring.»

Resten av Donald-teamet har hyllet jubilanten ved å velge ut historien «Donald Ducks fødselsdag», som er Don Rosas egen fortelling om den uheldige andas egen 60-årsdag. Dessuten har den norske Donald-tegneren Arild Midthun hyllet Rosa med en egen jubileumstegning.

Donald-redaksjonen vil fortsette med å gjøre ære på Don Rosa ut året. I Donald Duck & Co nr. 28 til nr. 30 blir det langlesning med Rosa-historien «Skrues McDuck liv og levnet». Dette er et episk verk i 12 kapitler, om den myteomspunne figurens vei til den store rikdommen.

Se hele pressemeldingen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning