Ditt sexliv

Så ofte bør dere ha sex for å være mest lykkelig

Dette er resultatet av 40 års forskning! Sjekk om du er i rute.

LYKKE: En studie gjort over 40 år har kommet fremt til oppskriften på et lykkelig parforhold. Her illustrert med modellen Rosie Huntington-Whiteley og skuespillerkjæresten Jason Statham.
LYKKE: En studie gjort over 40 år har kommet fremt til oppskriften på et lykkelig parforhold. Her illustrert med modellen Rosie Huntington-Whiteley og skuespillerkjæresten Jason Statham. Foto: (Bulls)
Publisert

Hvor ofte burde man ha sex i uka for å være lykkelig og tilfreds i et parforhold? Det var spørsmålet en gruppe forskere ved University of Toronto i Canada stilte seg for 40 år siden.

Les også: Det er én veldig enkel ting som gjør sexlivet ditt bedre

Nå er resultatene endelig klare. Undersøkelsen er publisert i fagbladet "Social Psychological and Personality Science"  og konkluderer med at sex én gang i uka er nok for å være tilfreds og lykkelig i parforholdet, skriver forsknings-nettstedet Eruekalert.

Munnsex, doggystyle og sexy undertøy: Dette er våre sexvaner

Den generelle oppfatningen er at mer sex fører til mer lykke, men denne koblingen ser ut til å stoppe ved sex oftere enn én gang i uken.

I løpet av de 40 årene fulgte forskerne 30.000 amerikanere for å se om lykkelige par har mer eller mindre sex enn ulykkelige par.

Svaret forskerne kom frem til var at sex minst én gang i uken var nok til å holde både kone og mann lykkelig. Dette var likt over hele linjen, uansett alder, kjønn eller hvor lang tid man hadde vært i forholdet.

Les også: Hva 1000 kvinner virkelig tenker om penisstørrelser

- Den generelle oppfatningen er at mer sex fører til mer lykke, men denne koblingen ser ut til å stoppe ved sex oftere enn én gang i uken. Vår studie viser at det er viktig å pleie intimitet med partneren, men du trenger ikke å ha sex hver dag for å pleie denne intimiteten, sier Amy Muise, lederen for undersøkelsen.

(function () { var opst = document.createElement('script'); var os_host = document.location.protocol == "https:" ? "https:" : "http:"; opst.type = 'text/javascript'; opst.async = true; opst.src = os_host + '//' + 'www.opinionstage.com/polls/2310263/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(opst); }());

Hun legger til at studien ikke forklarer om sex én gang i uken gjør par lykkeligere eller om det å være i et lykkelig parforhold fører par til å ha sex minst én gang i uken.

Hvorfor det er slik har ikke forskerne noe klart svar på, men tidligere undersøkelser på området viser at mange par har inntrykk av at sex én gang i uken er hva gjennomsnittet har. Derfor føler par seg som "alle andre".

Ifølge Muise kan undersøkelsen sammenlignes med studier på penger og lykke. Der har forskere funnet ut at man bare behøver å tjene en viss sum for å være lykkelig. Alt over denne summen, vil ikke ha noe å si på lykkefølelsen.

- Mange tror at mer penger og sex automatisk vil føre til mer lykke, men dette er bare sant til et vist punkt, sier Muise.

Denne saken ble første gang publisert 19/11 2015.

Les også