STIGA SP46

Tungstartet og slapp

Foto: Foto:Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Denne sagen klarer seg dårlig i konkurranse med de andre sagene i dette selskapet. Kjøper du denne må du slite med gammeldagse løsninger,  dårlig balanse og dårlig kapasitet.

Byggekvalitet

Her er det spart på materialene. Kjedefangerdeksel i plast er ikke helt heldig slik vi ser det. Viktige komponenter, slik som klipsene til dekselet, virker heller ikke veldig robuste.

Sikkerhet

Her er det dårlig utslag på den automatiske kjedebremsen. Stoppknappen er liten og knotete plassert.

Kapasitet

Saga har ok turtall, men den er veldig treg i responsen når du klemmer inn gassen. På gjennomskjæringen kom denne dårligst ut.

Brukervennlighet

Saga er tung og vanskelig å starte, og den gir tilbakeslag på snora. Knappene kan ikke betjenes uten å skifte grep. Grei tilgang til servicepunkter, men løse klips. Kjedestrammingen er grei, men her er mutterne løse. Vonde lokk, særlig oljepåfyllingen. Saga er også dårlig avvibrert, særlig tommelen er utsatt. Den er utstyrt med et alt for langt sverd. Det gir dårlig balanse og en lite smidig sag.

Spesifikasjoner

Produsent Stiga
Pris 3790
Slagvolum i ccm 45.1
Motorstyrke i kW 2.2
Vekt i kg. 6.9
Skjærelengde 38

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning