Små spiker og hammer

Slik slår du i småspikre uten å få blåtommel

Se triksene som gjør det enkelt å slå i spiker.

SNEKRING UTEN BLÅMERKER: Her er fire triks for hvordan du kan slå inn små spuiker uten å treffe tommelen i stedet.
SNEKRING UTEN BLÅMERKER: Her er fire triks for hvordan du kan slå inn små spuiker uten å treffe tommelen i stedet. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Planer om å feste lister eller den slags som krever små spiker? Da vet du at tommelen er svært utsatt.

Selv om du holder hammeren aldri så riktig, kan det likevel slumpe til at den treffer et annet sted enn planlagt.

Noen små, enkle tips kan gjøre arbeidet ditt enklere og fritt for en blå tommel.

</p> <h4>Pappbit</h4> <p> <a href="http://howidiy.com/entry/view/80/How-to-Hold-and-Hammer-Small-Nails-4-Ways-to-Save-">Nettstedet How I diy</a> beskriver fire metoder for hvordan små spikre lett kan slås inn.</p> <p>Det første tipset er å bruke en pappbit, presse spikeren igjennom og holde i papirbiten i stedet for spikeren. Når spikeren er nesten nede, rykker du papirbiten bort og slår i resten av spikeren.</p> <p>Kanskje kan det være en utfordring å nappe bort pappen dersom den er tykk.</p> <p>Et kort fra en avlagt kortstokk kan derfor være et alternativ.</p> <h4>Tang</h4> <p>Et annet tips går ut på å bruke en nebbtang og holde spikeren fast med denne mens du slår den i.</p> <h4>Kam</h4> <p>Hører du til dem som fortsatt bruker kam til å gre deg, kan du bruke kammen til å holde spikeren med. Tre den mellom to tenner, slå i spikeren og napp bort kammen når spikerhodet nærmer seg.</p> <h4>Blyant med viskelær</h4> <p>Det siste eksempelet er kanskje det mest kreative.</p> <p>Her gjelder det å ha for hånden en blyant med viskelær i den andre enden. Kutt en splitt i toppen av viskelæret, plasser spikeren der og hamre i.</p> <p>Når spikeren er nede, nappes viskelæret greit bort.</p> <p>Snedig triks når spikeren skal plasseres på et vanskelig sted.</p> </div>

SNEKRING UTEN BLÅTOMMEL: Slik kan blant annet spikeren holdes uten risiko for blå tommel når du skal slå til med hammeren.
SNEKRING UTEN BLÅTOMMEL: Slik kan blant annet spikeren holdes uten risiko for blå tommel når du skal slå til med hammeren. Foto: Foto: Michael Larson

Sandpapir på hammeren

Nettstedet Popular Mechanics gir fem tips til hvordan du bedre kan slå inn spikre:

  1. Bruk sandpapir på hammerens hode, slik at overflaten blir ruere og ikke sklir så lett av spikerhodet.
  2. Dersom man har problemer med at spikrene skaper sprekker i treverket, kan man gjøre spikertuppen sløv med hammeren. På den måten knuser spikeren trefibrene og skyver dem unna, i stedet for å splitte (som forårsaker sprekkingen).
  3. Har man behov for å slå spikeren ned under treoverflaten uten å skape merker i treverket rundt, skal man bruke en annen spiker. Snu denne på hodet, slik at det blir hode mot hode og slå med en hammer på toppen.
  4. Ønsker du maksimal bærestyrke på hver spiker, skal du slå dem inn skrått i stedet for rett ned. Et fiffig triks dersom spikrene er ørlite for lange.
  5. Dersom behovet er å slå inn små spikre tett inn til en glassrute, er det mye bedre å la hammeren gli ned langs ruten i stedet for å være redd for at hammeren treffer feil og knuser ruten.

Les også:

Tips for effektiv snekring

Få nye innredningstips i Bonytts inspirasjonsguide

Vil du holde deg oppdatert på nyhetene innen interiør og boligtrender? Abonner på vårt nyhetsbrev

Dette gjør du om barnet ditt får i seg gift

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning