Hvordan kjøpe billig verktøy

Skal det være en pall med verktøy?

Vi har sjekket forskjellige markedsplasser for bruktverktøy for å se om vi fant noen gode kjøp.

Foto: foto: Retrade
Publisert Oppdatert
Borhammer: Milwaukee 28v borhammer på Finn, kun demobrukt, risforlangende 5500,-  Nypris ca 8000,-
Borhammer: Milwaukee 28v borhammer på Finn, kun demobrukt, risforlangende 5500,- Nypris ca 8000,- Foto: Foto: produsenten
Batteridrill: 14,4 V Dewalt batteridrill til 2500 kroner inkludert et års garanti og fri service., normalpris 4500,-
Batteridrill: 14,4 V Dewalt batteridrill til 2500 kroner inkludert et års garanti og fri service., normalpris 4500,- Foto: foto: produsenten

Verksteder

Det finnes reparasjonsverksteder spredt over hele landet. De har en del brukt, overhalt verktøy til salgs.

- Vi har rett som det er gode tilbud på reparert verktøy og demomodeller, sier Roar Løkenhagen hos KH-service. - Du kan få en 14,4 V Dewalt batteridrill til 2500 kroner, en maskin som normalt selges for 4500,- da får du et års garanti og fri service.

Se også: Olje eller lakk?

Ny trend

Løkenhagen sier han har registrert en ny trend, der kunder kjøper dyrt verktøy før et større prosjekt, og selger det på finn når de er ferdige. - Rett og slett som et alternativ til utleie, sier han.

Auksjoner

Det fines egne auksjons-nettsteder som bare handler verktøy. Fra batteridriller til gravemaskiner. Firmaene som leier ut verktøy legger ut brukte maskiner å disse stedene. På Retrade fant vi en pall med diverse verktøy. Da får du med boltepistol, niveleringskikkert, drill, batteridrill, vinkelsliper, tigersag, pigghammer, kombihammer, gipsdrill og en 3kw varmevifte. Foreløpig høyeste bud var 7300,-

På Ebay, kan du handle verktøy, nytt og brukt til svært gode priser. Du må sjekke at selger leverer til Norge og at det er et komplett verktøy du kjøper, ikke eksempelvis kun drill uten batterier. Du må også regne inn frakt, toll og kjøp av en kraftig nok omformer. Her finner du noen smarte tips for å gjøre de beste kjøpene, og her er Ebay sin egen verktøyguide.

Finn

Går du på finn, har de en egen kategori for verktøy. Blant de rundt 600 annonsene her skjuler det seg en del gode kjøp. Spesielt om du er ute etter proffverktøy. Vi fant en Milwaukee 28v borhammer, kun demobrukt, der selgeren forlangte 5500,- Dette er en maskin som har en nypris på rundt 8000,- sier selgeren.

Se også: Disse trappene lager du selv

Nypris

En del av verktøyet er svært lite brukt, da er det lurt å sjekke om det fremdeles er garanti på det. Husk at en del selgere opererer med en nypris som er lik listepris, noe som ikke alltid er den reelle salgsprisen i markedet. Da kan det være rom for forhandling.

Det er også god grunn til å ta en sjekk om verktøyet er tyvegods. Finn sin sjekkliste finner du her

Se også: Slik bruker du teipen riktig

Ta en sjekk

Steinar Grønvold hos Grønvold Maskinservice gir følgende råd til deg som skal kjøpe brukt verktøy:

- Er det et kurant merke slik at det er enkelt å få tak i deler og utstyr?

- Styr unna småverktøy til under 6-700 kroner.

- Er alt tilbehør med og fungerer det?

- Spesielt borhammere og piggverktøy skal ikke være fulle av støv, sjekk også at de ikke er tørre for olje. Det tyder på dårlig vedlikehold.

- På driller må du kontrollere at den fungerer den i alle gir, og i venstre og høyregange. Sjekk også chucken for eventuell slark.

- Gå over bladet på kapp/gjærsager, er det så slitt at du må kjøpe nytt? Sjekk også at det ikke er slark i de bevegelige delene. Kontroller de forskjellige vinklene. Kjenn også etter at sagen står støtt og at gummiføtter ikke har falt av.

- På større verktøy, slik som gjerdesager, må du vite om det går på 230 eller 400 volt, og er det enfas eller trefas.

- På eldre eller godt brukt batteriverktøy er det en risiko for at batteriet er på slutten av antall ladesykluser.

Foto: Foto: Finn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning